3. jul 2019.

PetarZ jedan od izvođača koji otvara Exit

Ovogodišnji Exit pod sloganom “Tribe” biće otvoren sutra (4. jula) spektakularnom ceremonijom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Prvi put u istoriji festivala, Exit će ove godine imati svoju himnu koja će biti zaštitni znak četvorodnevnog okupljanja ljubitelja muzike u Novom Sadu.

Autori pesme “Tribe Exit” su Marko Stojanović Louis i Petar Zorkić – PetarZ koji je povodom objavljivanja ove pesme izjavio: “Apsolutno sam uzbuđen zbog sutrašnjeg otvaranja Exita. Našu pesmu izvešćemo na Main Stageu, pred velikim brojem posetilaca. To će zaista biti jedinstveno okupljanje plemena!”

Muziku, aranžman, tekstove, perkusije i vokale u ovoj numeri potpisuju Marko Louis i PetarZ, koji je pesmu obogatio i gitarom i saksofonom. Video za himnu “Exit Tribe” na najreprezentativniji način predstavlja emociju različitih Exit plemena koja se na Petrovaradinskoj tvrđavi spajaju u jedino.

Pesma "Tribe" nastala je 2013. godine, kao jedna od sedam pesama na spontanom albumu Marka Louisa i Petra Zorkića, pod nazivom "Berlin". Ubrzo je numera bila predstavljena slučajnim prolaznicima na ulicama Berlina, a privukla je ogromnu pažnju zaraznom melodijom, u toj meri da je i policija morala da interveniše da bi utišala svirku.

PetarZ nedavno je objavio album “Riddlephore” za izdavačku kuću Mascom, na izdanju dominiraju rok, fank, soul i bluz, ali i rege i disko. PetarZ je multiinstrumentalista. Svira gitaru, bas gitaru i perkusije, komponuje i peva. 

 

Ostale vesti

Sve vesti