Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
3. jul 2019.

PetarZ jedan od izvođača koji otvara Exit

Ovogodišnji Exit pod sloganom “Tribe” biće otvoren sutra (4. jula) spektakularnom ceremonijom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Prvi put u istoriji festivala, Exit će ove godine imati svoju himnu koja će biti zaštitni znak četvorodnevnog okupljanja ljubitelja muzike u Novom Sadu.

Autori pesme “Tribe Exit” su Marko Stojanović Louis i Petar Zorkić – PetarZ koji je povodom objavljivanja ove pesme izjavio: “Apsolutno sam uzbuđen zbog sutrašnjeg otvaranja Exita. Našu pesmu izvešćemo na Main Stageu, pred velikim brojem posetilaca. To će zaista biti jedinstveno okupljanje plemena!”

Muziku, aranžman, tekstove, perkusije i vokale u ovoj numeri potpisuju Marko Louis i PetarZ, koji je pesmu obogatio i gitarom i saksofonom. Video za himnu “Exit Tribe” na najreprezentativniji način predstavlja emociju različitih Exit plemena koja se na Petrovaradinskoj tvrđavi spajaju u jedino.

Pesma "Tribe" nastala je 2013. godine, kao jedna od sedam pesama na spontanom albumu Marka Louisa i Petra Zorkića, pod nazivom "Berlin". Ubrzo je numera bila predstavljena slučajnim prolaznicima na ulicama Berlina, a privukla je ogromnu pažnju zaraznom melodijom, u toj meri da je i policija morala da interveniše da bi utišala svirku.

PetarZ nedavno je objavio album “Riddlephore” za izdavačku kuću Mascom, na izdanju dominiraju rok, fank, soul i bluz, ali i rege i disko. PetarZ je multiinstrumentalista. Svira gitaru, bas gitaru i perkusije, komponuje i peva. 

 

Ostale vesti

Sve vesti