7. Maj 2024.

Dua Lipa predstavlja „Radical Optimism“

Tri puta ovenčana Grammy i sedam puta BRIT nagradama, svetska super zvezda Dua Lipa objavila je dugo najavljivani treći studijski album „Radical Optimism“. Na izdanju su zastupljeni hit singlovi „Illusion“, „Training Season“ i “Houdini.

(Autor fotografije: Tyrone Lebon)

„Pesme za ovaj album nastajale su tokom perioda kada sam bila sama. Uvek sam dolazila u studio sa nekom zabavnom pričom koju su vremenom postajale inspiracija za različite pesme. Vrlo su osetljive i iskrene, na način koji dosada meni nije bio svojstven,“ izjavila je Dua Lipa povodom objavljivanja albuma.

Na izdanju je radilo nekoliko izuzetnih producenata Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. i jedan od najtraženijih autora poslednjih nekoliko godina Kevin Parker poznatiji kao Tame Impala.

„Svi smo došli sa različitim backgroundom i muzičkim iskustvima. Razmena se osećala u vazduhu. Bili smo toliko otvoreni za sve ideje i uticaje. Osetila sam da mogu da budem slobodna i da bez opterećenja pričam o situacijama i događajima koje sam proživljavala,“ dodaje Dua.

Album „Radical Optimism“ je inspirisan ponovnim otkrivanjem sebe. Govori o čistoj radosti, sreći i potrebi da jasno sagledamo situaciju čak i kada nam deluje bezizlazno.

Dua Lipa je nastupila na dodelama nagrada Grammy i BRIT. Nedavno je vodila „Saturday Night Live“, album je predstavila pop-up koncertom na Times Squareu i biće headliner predstojećeg Glastonbury festivala.

 

Ostale vesti

Sve vesti