31. jul 2018.

Duško Radović u novom izdanju

Duško Radović je jedan od onih malobrojnih autora koji je ogroman spisateljski talenat uspeo da spoji sa neodoljivom ličnom harizmom, zahvaljujući čemu je postao ne samo jedan od naših najčitanijih pisaca, nego i jedan od najomiljenijih likova naše javne scene.

Njegove mudrosti izrečene običnim, svakodnevnim, nepretencioznim rečima ne gube aktuelnost i citiraju se i danas. Njegova vedrina začinjena je kritičkim pogledom na stvarnost, a kritika stvarnosti uvek je inspirisana dobrom namerom... Od srca je navijao za poeziju, mladost, pamet, ljubav, kreativnost i vedrinu... A mi smo navijali – i navijamo – za njega!

Zahvaljujući kompaniji Mascom, koja se već godinama uspešno bavi administracijom i zaštitom autorskog i srodnih prava, dela Duška Radovića će uskoro objavljivati jedna od naših najvećih i najrespektabilnijih izdavačkih kuća, Laguna. Dogovor o tome potpisali su direktor Mascoma Slobodan Nešović i direktor Lagune Dejan Papić, potpisivanju ugovora je na značaju svojim prisustvom dao i Duškov naslednik Miloš Radović, naš proslavljeni reditelj i dobitnik brojnih svetskih i domaćih nagrada. U narednih nekoliko meseci biće objavljeni kapitalni Duškovi naslovi: Beograde, dobro jutro (u tri knjige) i Ženski razgovori, kojima će se tokom naredne godine pridružiti i nekoliko novih naslova, tj. izbora iz velikog Radovićevog stvaralačkog opusa.
„Nadamo se da je ovo početak jedne nove prakse uređenog i profesionalnog poslovanja u oblasti autorskog i srodnih prava, kakva je u svetu prisutna već dugi niz godina. Globalno posmatrano, danas je retkost da se autor sam (ili njegovi naslednici) bavi plasmanom, administracijom i zaštitom sopstvenog dela. Konačno, praktično je gotovo nemoguće da autor sam zaštiti svoje delo u svim oblastima njegove potencijalne primene. Svuda u svetu tu ulogu su preuzele agencije koje posreduju između autora (i njihovih naslednika) i izdavača. Mi se upravo tom delatnošću – s posebnim uspehom u oblasti izdavanja udžbenika – profesionalno i proaktivno bavimo već dugi niz godina i po tome smo jedinstveni kod nas. Međutim, posredovanje u približavanju dela Duška Radovića što široj čitalačkoj publici, a to je ono čemu se nadamo potpisujući ovaj ugovor, veliki je iskorak i ima poseban značaj za nas. Nadamo se da će ovaj primer podstaći još mnoge autore (i njihove naslednike) da nam se obrate kako bismo zajednički radili na plasmanu i zaštiti njihovih dela.“ – rekao nam je direktor Mascoma, Slobodan Nešović.

Ostali naslovi

Svi naslovi

Da li znate svoja prava i kako da ih ostvarite?

Stavljamo vam na raspolaganje svoje višedecenijsko iskustvo, kako u Srbiji, tako i u svetu.

Javite nam se!

ostvarisvojaprava@mascom.rs

Tel/Fax 011 30 89 205

Autori

Jovan Matić

Mioljub Krsmanović

Srđan Mitrić

Bojana Zimonjić Jelisavac - Mondo.rs

Emina Peruničić

Tatjana Bukvić

Slobodan Loka Nešović