Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
7. februar 2018.

„Veličanstveni šoumen“ – uz veličanstvenu muziku

“The Greatest Showman –Original Motion Picture Soundtrack” je već treću uzastopnu nedelju na prvom mestu Billboard top liste a najslušaniji je i u preko sedamdeset zemalja sveta.

Baziran na istinitoj priči o P.T.Barnumu, ocu modernog „šou biznisa“, koji se izdigao ni iz čega i stvorio „najveći šou na planeti“. Ovo je smeo i originalan film, koji slavi čudesan osećaj ostvarenja snova. U spektakularnom mjuziklu u kom uloge tumači savršeni mix „prekaljenih“ holivudskih zvezda (poput Hjua Džekmena u glavnoj ulozi) i mladih nada ( Zeka Efrona i Zendaje), glavnu ulogu zapravo ima – muzika.  Razlog za to jednostavan: pesme su komponovali oprobani tandem, Benj Pasek and Džastin Pol ( koji su prošle godine osvojili Oskara za originalnu pesmu za film“La La Land”).

“The Greatest Showman –Original Motion Picture Soundtrack” je već treću uzastopnu nedelju na prvom mestu Billboard top liste a najslušaniji je i u preko sedamdeset zemalja sveta.  Za ovo postoji relativno jednostavno objašnjenje: muzika iz filma je idealna kombinacija pesama koje govore o važnosti verovanja u sebe (što je uvek „zicer“ kod publike), oživljeno pomalo neočekivanim R&B ritmovima i – naravno – takozvanim „power ballads“, koje gledaocima daju utisak da su i sami ispred kamere, u glavnoj ulici dok im ogromni ventilatori nose kosu, zarad veće dramaturgije. Može se reći da se je film ( i muzika iz filma) naišla u pravo vreme: u trenutku kada su u svetu aktuelni pokreti #metoo i @blacklivesmatter (prvi se bori za prava žena, drugi za prava manjina) lepo je znati da si „na pravoj strani“ a to je ono što pesme iz ovog mjuzikla nude – pogotovo „This is me“ koju peva Keala Settle, glumica koja u filmu tumači cirskusku atrakciju - bradatu ženu, koja je osvojila „Gremija“ za ovu pesmu. 

Ostale vesti

Sve vesti