1. mart 2024.

Gallagher & Squire – konačno ALBUM

Kada su počele da kruže glasine o mogućoj saradnji između Liama Gallaghera i Johna Squirea, pitanje koje se samo nametalo bilo kako će te pesme zvučati.

(Autor fotografije: Tom Oldham)

Nakon objavljenog prvog singla „Just Another Rainbov“ a zatim i pesme „Mars To Liverpool“, jednostavan odgovor se prosto nametnuo – zvuče tačno onako kako ste želeli.

Velika očekivanja su još više opravdana nakon što je izašao debitantski album nazvan njihovim imenima „Liam Gallagher John Squire“.

Zapanjujuća neo glam-rock pesma „Raise Iour Hands“, koja otvara izdanje, kao da govori o namerama autora da u nastavku priredi odličnu rokenrol zabavu. Muzika i produkcija inspirisani su najlepšim albuma artista kao što su The Faces, Sex Pistols, Roxy Music i Jimi Hendrix.

Nasuprot zvuku s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih Liam i John su se pojedinim pesmama odužili svojim saborcima iz devedesetih a pre svega, očekivano, sastavu The Stone Roses. Takođe, Liamov glas ima neizbežan „Oasis šmek“ koji je zapanjujući recimo u numeri „One Day at a Time“. Pesma „Mars To Liverpool“ potvrđuje utisak da je duo uložio svu autorsku, sviračku i interpretatorsku strast u album koji će definitvno obeležiti ovu godinu.

„Liam Gallagher John Squire“ je od 1. marta dostupan na svim striming servisima.

 

Ostale vesti

Sve vesti