20. Maj 2022.

Dva albuma grupe Eyesburn objavljena digitalno

Izdavačka kuća Mascom i grupa Eyesburn nastavljaju sa objavljivanjem diskografije benda na svim striming servisima.

(Autor fotografije: Nikola Cvetinović)

 

Reč je o izdanjima „Gabau!“ (2001) i „How Much For Freedom?“ (2005) koja su nastala u trenutku ekspanzije hard-core/reggae zvuka, kada je bend Eyesburn osvojio i regionalno tržište. Frontmen Nemanja Kojić je već stekao vredna svetska muzička iskustva u okviru nezavisnih reggae projekata ili kao član mnogih duvačkih sastava.

To je rezultiralo unapređenim zvukom na trećem studijskom albumu „Gabau!“. Mnogi uvaženi gosti dali su svoj doprinos pomeranjima u smislu transparentnosti zvuka i žanrovske širine. Među njima su Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša), Scratch Master Uce i Will Parker tadašnji bubnjar londonske postave Kojine grupe Disciplin A Kitchme.

Još jedan album grupe Eyesburn sada je dostupan na svim striminig servisima. Reč je o izdanju „How Much For Freedom“ koje predstavlja ozbiljnu kritiku demokratskog društva u svetu liberalnog kapitalizma i sve transparentnije instruiranih medija. Reč je o albumu koji je etablirao Eyesburn kao neprikosnoveni izdanak nove srpske rokenrol scene.

Albumi Gabau!“ i „How Much For Freedom?“ grupe Eyesburn su od 20. maja dostupni  na svim striming servisima.

 

Ostale vesti

Sve vesti