15. novembar 2022.

U Diseldorfu dodeljene MTV EMA nagrade

Ovogodišnju dodelu „MTV Evropskih muzičkih nagrada (MTV EMA)“ odličnim nastupom su otvorili David Guetta i Bebe Rexha izvodeći aktuelan hit singl „I'm Good (Blue)“.

Jedna od najvažnijih nagrada („Najbolja saradnja“) otišla je upravo u njihove ruke a Guetta je nagrađen i u kategoriji „Najbolja elektro Pesma“.

U nastavku večeri Ava Max je otpevala pesmu „Million Dollar Baby“ a grupa Gorillaz naslovnu pesmu sa budućeg albuma „Cracker Island“ (feat. Thundercat). Bend se na svoj način obratio publici i fanovima nakon što su osvojili nagradu „Najbolji alternativni video“.

Vrhunac večeri bio je nastup pobednika u kategoriji „Najbolji rok video“. Reč je o bendu Muse koji su izveli naslovnu pesmu sa albuma „Will Of The People“. Jedna od najtraženijih mladih kantautorki Gayle je otpevala svoj hit „ABECDEFU“.

Po jednu MTV nagradu sa sobom su poneli Burna Boy kao najbolji artist sa afričkog kontinenta, Anetta je izglasana za „Najboljeg latino izvođača“ a što se tiče Izraela nagradu je dobila Noa Kirel.

Najveći broj nagrada osvojila je Taylor Swift, uključujući i glavnu u kategoriji „Najbolji video“.

Inače šou „MTV EMA 2022“ je održan u nemačkom gradu Diseldorfu a domaćini večeri su bili Rita Ora i glumac Taika Waititi.

 

Ostale vesti

Sve vesti