26. decembar 2023.

Specijalno vinil izdanje “50 godina HIP HOP-a” u domaćoj diskografiji

Album “50 godina HIP HOP-a” u domaćoj diskografiji objavljen je kao specijalno i limitirano izdanje na plavom vinilu u izdanju Mascoma.

U godini kada se u svetu obeležava 50 godina hip-hopa izdavačka kuća Mascom je odlučila da i sama da omaž ovoj kulturi koja je na našim prostorima prisutna duže od tri decenije i predstavlja jedan od vodećih muzičkih žanrova.

Kroz deset odabranih pesama koje su obeležile rad ove izdavačke kuće napravljen je osvrt na neke od najbitnijih hip-hop izdanja u domaćoj diskografiji. Kroz različite periode i stilove, ove pesme čine spoj prošlih i sadašnjih generacija, oslikavajući snagu i univerzalnost hip-hop kulture.

Pesme koje se nalaze na ploči izbor su renomiranog beogradskog repera Ognjena Kostića Struke. Strukaje povodom izbora pesama rekao:

“Čast mi je što sam dobio priliku da doprinesem obeležavanju pedesetogodišnjice postojanja kulture koja je velikim delom oblikovala moj život i mene kao ličnost. Na ploči se nalaze pesme kako afirmisanih, tako i onih ne toliko poznatih artista koji su sarađivali sa Mascom i lejblom Honey Money Gang koji inače  muzički uređujem. Ima starog, ali i novog zvuka jer hip - hop ne pravi podele, on briše granice. Ja vidim lepotu u tom šarenilu”.

Album “50 godina HIP HOP-a” već sada možete poručiti putem sajta mascom.rs uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije. Izdanje je dostupno i na MASCOMSTORE prodajnim mestima (Čumić, Ušće i Galerija).

Ostale vesti

Sve vesti