29. mart 2024.

Novi singl benda Nemi pesnik „Obuci se za grad“

Grupa Nemi pesnik objavila je prvi singl „Obuci se za grad“ sa predstojećeg albuma koji će uskoro biti objavljen u izdanju Mascoma. Novi, drugi album benda biće objavljen pod nazivom „Ima li od jutros nešto novo?“.

(Autor fotografije: Lea Bodor)

Prvi singl je energična muzička vožnja sa snažnim rifovima i melodičnim gitarskim deonicama. Od samog početka, pesma nagoveštava ton, ali i jednu od lirskih tema albuma: pronalaženje vremena za sebe u ovom ludom i brzom vremenu.
 
Milan Marković, pevač grupe је o pesmi rekao:

„Obuci se za grad kao prvi singl je sjajna prilika da pokažemo koliko smo energije i emocije uložili u ovaj album. Mnogo smo se zabavili snimajući je u studiju i to se čuje u svakoj sekundi snimka. Eksperimentisali smo sa elektronikom, sintovima i filterima glasa i, kada se sve sabere, kroz ovu pesmu muzički otišli dalje nego ikada pre“.

Grupa Nemi pesnik je u rekordno kratkom roku osvojila publiku šarmantnim singlom „Koliko si luda“ koji su slušaoci Radija Beograd 202 izbarali za „Hit godine 2020“. Naredne godine objavljuju prvi album „Slobodna volja“ za izdavačku kuću Mascom i otvaraju Exit festival nastupom na glavnoj bini. Nemi pesnik važi za jedan od najperspektivnijih pop-rok sastava na domaćoj rokenrol sceni.

Novi singl „Obuci se za grad“ grupe Nemi pesnik je od 29. marta dostupan na svim striming servisima. 

Ostale vesti

Sve vesti