25. novembar 2022.

Novi album PetraZ

Digitalno izdanje pod nazivom „Tête-à-tête” sastoji se od dvanaest pesama.

(Autor fotografije: Dragan Jereminov)

Na njemu je zastupljena tema „The Tribe“ koju je Petar napisao zajedno sa Markom Louisom kao zvaničnu himnu Exit festivala 2019. godine i koja je sada prvi put dostupna na svim striming servisima.

Tu je i pesma „The Dishwasher“, pop numera neparnog ritma koja podseća na muziku sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka a potpisuju je PetarZ i Vasil Hadžimanov, naš proslavljeni pijanista.

Od gostiju na albumu pomenućemo još Milenu Jančurić, Maxa Kochetova, kao i sa dugogodišnjeg Stingovog perkusionistu Rhanija Krija iz Maroka.

„Mislim da je ovaj album dovoljno sazreo u protekle dve godine, od kojih smo neko vreme svi proveli zaključani u kući. Radujem se saradnjama sa divnim ljudima i muzičarima koji su svojim senzibilitetom doprineli da ovaj album zasija i zazvuči u svom punom sjaju. Miks albuma potpisuje moj dragi prijatelj, gitarista i producent Lazar Arsović, za master albuma zaslužan je Marko Perić, a tu je i Dragan Jereminov sa kojim već dugo sarađujem i koji mi je radio spot za prvi singl sa albuma – „The Rainbow“, objavljen krajem letos,“ izjavio je PetarZ.

Novi album „Tête-à-tête” je od 25. novembra dostupan na svim striming servisima. Koncertna promocija je zakazana za 8. decembar u UK Parobrod.

 

Ostale vesti

Sve vesti