28. jun 2022.

Neodoljivi soul singl PetraZ

Kantautor Petar Zorkić – PetarZ singlom i spotom za pesmu „The Rainbow“ najavljuje svoj drugi studijski album pod nazivom „Tête-à-tête“ koji će zvanično biti objavljen na jesen 2022. godine u izdanju Mascoma.

Kantautor Petar Zorkić – PetarZ singlom i spotom za pesmu „The Rainbow“ najavljuje svoj drugi studijski album pod nazivom „Tête-à-tête“ koji će zvanično biti objavljen na jesen 2022. godine u izdanju Mascoma. Na albumu će se naći dvanaest pesama pretežno žanrovske soul i funk orijentacije. PetarZ će po prvi put na albumu predstaviti i kolaboracije sa eminentnim muzičarima kao što su: Vasil Hadžimanov, Max Kochetov, Marko Louis, Milena Jančurić i dugogodišnji perkusionista Stingovog benda Rhani Krija.
 
Većinu pesama sa predstojećeg albuma „Tête-à-tête“ sam snimio za vreme pandemijskog zaključavanja. Imao sam dosta vremena da ih razradim i uobličim, a sada sa bendom pripremam nastupe i snimam spotove za neke pesme. Prvi singl zove se „The Rainbow“. To je jedna brza pesma u starom soul maniru koja govori o prirodi, balansu, razumevanju i o većini onih stvari koje su odavno na margini čovekovog interesovanja.
Moj prijatelj i saradnik Marko Louis me je pozvao da mu otvorim koncert 30. juna u Silosima, u Beogradu, tako da ću je tada premijerno izvesti sa bendom pred beogradskom publikom,“ izjavio je autor.
 
Miks celokupnog albuma potpisuje Petrov saradnik, gitarista Lazar Arsović, za mastering je zaslužan Marko Perić, a režiju i kameru za spot potpisuje Dragan Jereminov.
 
Pored albuma koji je u proteklih godinu i po dana snimao sa saradnicima, Zorkić je izlagao svoje crteže na samostalnim i kolektivnim izložbama u Beogradu i Londonu, a većina crteža je nastala kao Petrova priprema za vizuelni identitet albuma. Drugi album Petra Zorkića finansijski je podržala Organizacija muzičkih autora Srbije – Sokoj.
 
Video spot za pesmu „The Rainbow“ pogledajte odmah na Mascomovom Youtube kanalu a singl će na striming servisima biti dostupan od 1. jula.

 

Ostale vesti

Sve vesti