23. jun 2023.

Mascom artisti na kragujevačkom Arsenal Festu

Kanda Kodža i Nebojša, Nemanja Radulović & Orkestar Double Sens, Keni nije mrtav, Crna lista nastupaju ove godine na Arsenal festu koji će na prostoru „Kneževog arsenala“ (Kragujevac) biti održan od 28. juna do 1. jula.

 

Sa velikim oduševljenjem najavljujemo Arsenal Fest ove godine jer će našu izdavačku kuću predstaviti bendovi i artisti koji su, po mnogim prvenstveno izdavačkim i koncertnim aktivnostima, obeležili proteklih godinu dana. 


Prvi festivalski dan biće zaista u znaku naše izdašne koncertne trojke.

Već oko 20 časova nastupiće beogradska pank ekstravaganca – grupa Crna Lista. Ovaj bend čine pioniri prestoničke pank scene. Prošle godine su objavili debitantski album (na vinilu), koji je sačinjen od pesama njihovih matičnih bendova (Defektno efektni, Urbana gerila, TV Moroni), originalno zabeleženih na kompilaciji „Artistična Radna Akcija“ (1981). Danas Crna Lista zvuči spektakularno. 

Odmah potom nastupiće sastav koji narednih godina očekuju velike stvari. Nakon upravo završenih koncerata na zagrebačkom i beogradskom Beer Festu, najmlađi srpski pank rok sastav Keni nije mrtav sviraće u srcu Šumadije i pokazati zašto o njima pišu portali od Vardara pa do Triglava. Sa dva nova aktuelna singla „Pod tvojim prstima“ i „Nema nazad“ (feat. Zembo Latifa ) ovaj bazično pankerski trio, dozvolio je upliv savremenog elektronskog, hip-hop/trep zvuka kom su svojim energičnim nastupom i buntom dali smisao.

Jedan od bendova koji će definitivno obeležiti prvo festivalsko veče Arsenala jeste najomiljeniji rokenrol sastav – Kanda, Kodža i Nebojša. Njihov poslednji studijski album, pod nazivom „Beton“, deo je liste izdanja koja su obeležila regionalnu rokenrol scenu u 2022. godini. Bend Kanda, Kodža i Nebojša je nedavno nastupio na Malti odakle dolaze snimci zabeleženi u aktuelnom video spotu za pesmu „Odnose me“.

Iz festivalske ponude u četvrtak 29. juna izdvajamo veliki koncert najtraženijeg, najuspešnijeg i neomiljenijeg violiniste svetskog glasa. Reč je o Nemanji Raduloviću koji će na Arsenal Festu predstaviti program sa aktuelnog LP-ja „Roots“. Zahvaljujući saradnji koju naša kompanija ima sa partnerima iz Warner Classics, novi album „Roots“ Nemanje Radulovića je ekskluzivno za tržište Srbije štampan na vinilu. Posetioci Arsenala biće u prilici da tokom druge festivalske večeri nabave upravo ovo zdanje.

Sasvim dovoljno razloga da sa osmehom započnemo dinamično i uzbudljivo festivalsko leto 20:23.


Ostale vesti

Sve vesti