10. jun 2022.

KKN predstavlja – Beton

Ovu prolećno-letnju sezonu bend Kanda, Kodža i Nebojša je dočekao sa velikim brojem zakazanih koncerata a publiku je obradovao potpuno novom pesmom „Beton“, koja je upravo obavljena.

(Autor fotografije: Renato Miškolci)

 

Ova godina biće u znaku novog albuma grupe Kanda, Kodža i Nebojša.

Tokom protekle četiri godine bend je aktivno promovisao album „Uskoro“ (2019) a trideset godina postojanja obeležio je vanserijskom kolekcijom pesama pod nazivom „Popis“ (2020), na kojoj je reinterpretirao izbor navećih hitova i omiljenih pesama među fanovima. U datom tada pandemijskom okruženju, nije bilo moguće adekvatno promovisati kako album tako i važan jubilej. To nije smetalo da „Popis“ bude najprodavaniji album na vinilu jednog domaćeg sastava.

Ovu prolećno-letnju sezonu bend Kanda, Kodža i Nebojša je dočekao sa velikim brojem zakazanih koncerata a publiku je obradovao potpuno novom pesmom „Beton“, koja je upravo obavljena. Pomenuti singl najavljuje istoimeni deveti studijski album koji oslikava bitnije zvučne promene u izrazu grupe.

Kroz svoj prepoznatljiv zvuk, introvertne teme, Oliverov katarzičan vokal, snažnu ritam sekciju i upečatljive rifove, sada provejava osećaj slobode i rasterećenosti. Sudeći po zvuku pesme „Beton“ u kojoj bend slikovito i duhovito govori o ljubavi, čežnji i požudi, predstojeći album biće prilično lepršav… Ali da ne prejudiciramo.

Deo novog materijala grupa Kanda, Kodža i Nebojša će predstaviti u bašti Kluba studenata tehnike (KST, Beograd) 24. juna, na koncertu povodom trideset godina postojanja. Album „Beton“ biće objavljen na jesen i to na vinilu.

Prvi singl, takođe pod nazivom „Beton“, dostupan je od 10. juna na svim striming servisima.

 

Ostale vesti

Sve vesti