8. Maj 2023.

Ed Sheeran objavio „Oduzimanje“

Peti studijski album Eda Sheerana „-“ (Subtract) inspirisan je patnjom, bolom, tugom, patnjom i gubitkom.

(Autor fotografije: Annie Leibovitz)

Set od četrnaest novih pesama predstavlja autorovu najintimniju stranu. Ni na jednom albumu do sada Ed nije bio toliko otvoren i direktan u komunikaciji sa publikom govoreći o stvarima koje ga tište, koje ga plaše ili čine snažnim.

Zahvaljujući Tylor Sweeft, Ed je početkom prošle godine upoznao Aarona Dessnera iz sastava The National. Tokom jednomesečnog druženja dvojica autora napisali su preko trideset pesama od kojih je četrnaest izdvojeno kao celina za potrebe albuma „-“.

Po prvi put nisam pokušavao da napravim album koji će se ljudima svideti. Ovo su iskrene i istinite pesme koje govore o sazrevanju. Ovo je zapis u mom dnevniku iz februara prošle godine, moj način da sve te to shvatim. Ovo je – Oduzimanje,“ izjavio Ed.

Album „-“ (Subtract) do sada su predstavila dva veoma uspešna singla „Eyes Closed“ i „Boat“. U produkciji kanala Disney + premijerno je prikazan dokumentarni film „Sum Of It All“ koji upravo prati autorov umetnički put. Ed Sheeran je trenutno na rasprodatoj svetskoj turneji a objavljivanje albuma prati pesma „Curtains“.

 

Ostale vesti

Sve vesti