7. jun 2024.

Charli XCX udara jako!

Na dan objavljivanja novog albuma „Brat“, osvanuli su hvalospevi u recenzijama nekoliko ključnih muzičkih magazina kao što su Rolling Stone ili DIY, dok je The Guardian albumu dao najvišu ocenu.

Charli je od momenta izlaska prvog singla „Von Dutch“ u neprestanoj kampanji. Novi album „Brat“ je, sa sigurnošću to možemo reći, već klasik avant-popa. Vrlo bučno i drčno Charlie XCX, eksplicitno i sa mnogo ironije, kritikuje različite aspekte međuljudskih odnosa. U opštem digitalnom haosu ona bukvalno i beskompromisno dodaje ulje na vatru.

Proizvod takvog pristupa je bučno, elektro izdanje koje sadrži elemente britanskog garage zvuka i sveopšte prisutnog bouncy techna.

Charlie sprema veliku turneju a neumorno prezentuje i svoj DJ koncept „PARTYGIRL“ koji je početkom godine premijerno predstavila u prestižnom njujorškom klubu „Boiler Room“. Avant-pop i superzvezda Charlie XCX postala je kultna figura. U poslednjih deset godina ona je pomogla da se prošire granice popularne muzike, tako što je svojim progresivnim delovanjem uspešno premostila andergraund i mejnstrim.

Šesti studijski album „Brat“ Charli XCX, sa aktuelnim singlom „360“, je od 7. juna dostupan na svim striming servisima.
 

Ostale vesti

Sve vesti