29. septembar 2023.

„Autumn Variations“ novi album Eda Sheerana

Ovo je drugo izdanje koje je Ed objavio u ovoj godini. Baš kao i „Subtract (-)“ , sačinjeno je od pesama koje su nastale tokom sesija sa osnivačem grupe The National, Aaronom Dessnerom.

(Autor fotografije: Mark Surridge)

Sheeran je već u periodu izlaska prethodnog izdanja „Subtract (-)“ rekao da su on i Aaron bili veoma produktivni što je rezultiralo velikim brojem napisanih i snimljenih pesama. Komentarišući inspiraciju za set numera zastupljenih na albumu „Autumn Variations“ Ed je izjavio sledeće:

„Tata i brat su mi pričali o kompozitoru po imenu Elgar, koji je komponovao delo „Enigma Variations“, gde je svaka od četrnaest kompozicija bila posvećena nekom od njegovih prijatelja. To me inspirisalo da napišem pesme za ovaj album. Dok sam snimao „Subtract“ sa Aaronom odmah smo kliknuli. Pisali smo i snimali non-stop i ovaj album svedoči o našem prijateljstvu. Imam snažan utisak da su pesme uhvatile zvuk i osećaj jeseni. Nadam se da će te zavoleti ovaj albumu onoliko koliko ga ja volim.“

Izdanje je od 29. septembra dostupno na svim striming servisima a „Autumn Variations“ će uskoro biti dostupan na vinilu i CD-u u MASCOMSTORE (Čumić, Ušće, Galerija) i online shopu mascom.rs. Izlazak albuma predstavlja akustično izvođenje pesme „American Town“.

 

Ostale vesti

Sve vesti