Warner Music je jedna od tri najveće svetske muzičke kompanije. Kompanija poseduje i upravlja nekim od najvećih i najuspešnijih izdavačkih kuća u svetu, uključujući i vodeće etikete Warner Bros Records, Parlophone Records i Atlantic Records. 

Mascom, koji više od dvadeset godina zastupa Warner Music na prostoru Srbije i Crne Gore, proširuje partnerstvo u 2022. godini. Kupovinom udela u Mascomu, Warner Music Group predstavlja prvu veliku investiciju u domaću muzičku industriju. Zajedno, kompanije rade na formiranju lokalne mreže artista koji imaju potencijal za proboj na globalno tržište i time postanu deo porodice WMG-a.  

Komentarišući prošireno partnerstvo sa kućom Mascom, generalni direktor Warner Music South East Europe, Izabela Ciszek-Podziemska je izjavila:

„Ovo je značajan napredak u muzičkom razvoju regiona jugoistočne Evrope. Ulaganjem u Mascom, formiraćemo infrastrukturu i tim lokalnih stručnjaka koji će direktno na terenu otkrivati sjajne umetnike. Sa druge strane mi smo u mogućnosti da ih nadalje uključimo u fantastičnu globalnu mrežu Warner Music porodice. Na taj način ćemo lokalnim umetnicima pružiti mogućnost da postanu globalne superzvezde. Sergej Pajić jeje odličan primer, verujemo da ćemo njega uskoro videti na svetskoj sceni.”

Direktor Kompanije Mascom Slobodan Nešović je dodao:

„Veoma smo zadovoljni smo što je Warner Music započeo ulaganja u našu kompaniju. Tokom prethodnih godina nam je bilo zadovoljstvo i uživali smo zastupajući WMG na lokalnom tržištu. Naredna faza našeg partnerstva pružiće mogućnost lokalnim srpskim umetnicima da se pridruže velikoj izdavačkoj kući i uživaju u svetskom uspehu. Ovo je veoma važan događaj za našu kompaniju i za razvoj srpske muzičke industrije.”Pored toga, Mascom aktivno učestvuje u plasmanu kataloga i promociji svih Warner podetiketa i njihovih muzičkih zvezda kao što su: Ed Sheeran, Coldplay, David Bowie, Iron Maiden, Prince, Red Hot Chili Peppers, Bruno Mars, Gorillaz, Pink Floyd, Led Zeppelin, Linkin Park, Deep Purple...

Kontaktirajte nas

MASCOM

Kosovska 26, sprat 4/419
11000 Beograd, Srbija
T/F +381 11 308 9205
office@mascom.rs