20. mart 2020.

Veliki povratak grupe Jakarta

Igor Popović, frontmen Jakarte, posle višedecenijske pauze (poslednje izdanje objavljeno je 1986. godine) se vraća na scenu sa obradama klasika iz istorije pop muzike. Jednja od njih je čuvena pesma „Solsbury Hill” Petera Gabriela.

 

Bend Jakarta bio je aktivan tokom osamdesetih i pratio je trendove koji su tada bili popularni. Bazično novoromantičarski bend podario je publici bivše Jugoslavije nezaboravne pop hitove kao što su: Pozovi me”, Spiritus”, Bomba u grudima”, San je jak", Osvojiću svet”...

Igor Popović, frontmen Jakarte, posle višedecenijske pauze (poslednje izdanje objavljeno je 1986. godine) se vraća na scenu sa obradama klasika iz istorije pop muzike. Jednja od njih je čuvena pesma Solsbury Hill” Petera Gabriela.

U verziji na srpskom jeziku, pesma se zove Selo Banja” a tekst je inspirisan Igorovim detinjstvom koje je provodio u centralnoj Srbiji:

„Jedan od autora koji su uticali na moj muzički izraz je sigurno Peter Gabriel. Samim tim je njegova pesma "Solsbury Hill" bila jedna od onih za koju smo sa velikim zadovoljstvom uradili prepev. Prezadovoljan sam sa srpskom verzijom teksta. Do Pitera Gabriela sam došao isključivo preko ličnih veza i poznanstava. I dalje sam oduševljen njegovim zadovoljstvom ovom verzijom pesme,“ izjavio je Igor.

Pesmu je sa engleskog jezika preveo pisac, muzičar i zaljubljenik u muziku Goran Skrobonja.

Na pesmi sviraju: Vuk Parđovski (gitare), Dejan Grujić (12 string akustična gitara), Goran Antović (klavijature), Dadiša Aksentijević (drums & programming), Darko Grujić, Dejan Grujić,Igor Popovic (prateći vokali) i Igor Popović (vokal). Snimljeno u "Studio O", Beograd, producent – Sasa Habić, snimatelj – Oliver Jovanović, mastering  –  „Massive Arts Studio“ (Milano), mastering engineer – Alberto Cutolo.

Singl će zvanično biti objavljen u digitalnom formatu 17. aprila.

 

Ostale vesti

Sve vesti