Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
10. jun 2019.

Uspešno okončana "Rezidentura" u "Lisabonu"

Sasvim očekivano, “Rezidentura – serija koncerata” je apsolutno uspela! Niz od tri koncerta zaredom beogradski sastav irieFM održao je u predivnom ambijentu kluba Jazz kantina Lisabon, i to 5, 6. i 7. juna.

Posetioci prve večeri osetili su prednosti ovakvog koncerta. Ušuškani, okruženi komforom i ljubaznim osobljem, irieFM su uz izdavačku kuću Mascom hrabro iskoračili u ovu avanturu. Koncept je povremeno isprobavan ali nikada do sada sa ovako konkretnom idejom i jasnom vizijom koja se inicijalno bazira na odnosu izvođač – fanovi.

Seriju od tri koncerta činila je slična set lista a svoj doprinos veličini “Rezidenture” dali su mnogi gosti iz večeri u veče.
Svaki od koncerata započet je osvrtom na rege korene samog benda i nastavljen sadržajem aktuelnog albuma “Putevi”. Vukašin Marković okružen drugarima iz benda, vrsnim muzičarima, ovim nastupima pokazao je svu sviračku, autorsku i aranžersku superiornost.

Od gostiju, prve večeri je predstavljen trenutno najtraženiji mladi kantautor, Ivan Jegdić. Izvođenje njegovog singla prvenca “Bolji čovek” i pesme irieFM-a “Putevi” bilo je zadivljujuće. Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša) je dalje svojom pojavom uz irieFM crew doveo do kulminacije, pa je klupski prostor “Lisabona” u tom trenutku bio konačno osveštan rokenrolerskim duhom. Mnoge je osećaj uzbuđenja da prisustvuju nečemu važnom i veoma dobrom navelo da sebi obezbede ulaz za naredne dve večeri “Rezidenture”.

Vasil Hadžimanov za klavijaturama i Bojana Vunturišević uz još jači, rasterećeniji irieFM, bio je programski sadržaj druge večeri. Sve je “leglo” a koncert je imao karakteristike izuetnog jam session-a uz publiku koja je od početka do kraja plesala, raspoložena za komunikaciju. Ta razmena osećanja i potpunog uvažavanja obeležila je koncert u četvrtak.

Pun klub poslednje večeri pulsirao je snažnim ritmom tokom gotovo dvočasovne svirke. Veliko finale je bilo – upravo to! Sve što je bilo potrebno da koncert uspe bilo je prisutno. Prti Bee Gee su svojom neobuzdanošću zadali tempo već na početku, nakon čega je Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn) prisutne začarao zvukom trombona. Nikola Vranjković je svojom pojavom “Rezidenturi” dao pečat i time podigao koncept na nivo kojem stremi.

“Ovo su bile najbolje “žurke” koje je grupa irieFM napravila. Smejali smo se iz ljubavi, plakali od tuge i dali sve što smo imali uz podršku kako dragih prijatelja tako i izuzetne publike. Ona je bila razlog pruženog maksimuma. “Lisabon” je novo mesto koje definitivno može da podrži ovakav koncept na idealan način. Vrlo smo zahvalni na saradljivosti. Drago mi je da smo jedni drugima pomogli. Sada se osećamo da možemo da sviramo svake večeri!” izjavio je Vukašin nakon prve završene “Rezidenture – serije koncerata”.

Ostale vesti

Sve vesti