28. septembar 2022.

Stevie Nicks otpevala protestnu pesmu

Stevie Nicks prekida višedecenijsku izdavačku tišinu objavljujući novi singl „For What It’s Worth“.

Pesme grupe Fleetwood Mac kao i solo opus pevačice Stevie Nicks sastavni su deo istorije rokenrola. U trenutku velikog povratka kroz viralni uspeh pesme „Dreams“ i jubilarno reizdanje albuma „Bella Donna“Stevie Nicks prekida višedecenijsku izdavačku tišinu objavljujući novi singl „For What It’s Worth“.
Reč je o čuvenoj protestnoj pesmi koja je proslavila bend Buffalo Springfield i bila njihov „Top 10“ hit u Americi. Inspirisana je nemirima koji us zahvatili Los Anđeles 1966. godine i bila je jedna od najistaknutijih pesama na protestima protiv rata u Vijetnamu.

Da li je njena ponovna aktuelnost sticaj okolnosti ili deo mita o „točku istorije“? Stevie Nicks je osetila potrebu da pomenutu pesmu snimi u svom aranžmanu, a njenu poruku ponovo podeli sa svetom koji je duboko ogrezao u nasilje i nemaštinu. Prethodno je numeru „For What It’s Worth“ uvrstila u svoju set listu na koncertima u Americi u sklopu turneke koju nastavlja tokom oktobra.

U realizaciji ideje Sevie su pomogli stari saradnici Sharon Celani (prateći vokal), Waddy Wachtel (gitarista) i Greg Kurstin (producent i multi instrumntalista).

 

Ostale vesti

Sve vesti