10. Oct 2019.

Štenad dolaze!

Bolesna štenad najavljuje objavljivanje trećeg studijskog albuma kao i koncert zakazan za 15. novembar u sali Amerikana (Dom omladine Beograda). Mascom je spremio specijalnu ponudu: disk + karta za koncert po ceni od 999,00 din.

 

Pank potkulturu u velikoj meri karakterišu stavovi usmereni protiv establišmenta, promovisanje ljudskih sloboda i individualizma. Prepoznatljiva je po glasnom, agresivnom i bučnom muzičkom izrazu nazvanom - pank rok. Njegovi sledbenici nazivaju se “pankeri”.(izvor Wikipedia)

Na večita pitanja u kojoj meri je ovaj pokret preživeo kao i u kojoj meri je relevantan danas, odgovor daju nove generacije bendova koji, bez obzira na trendove, još uvek prkose nametima svakodnevice i gaze ih. Više nije u pitanju puka demonstracija nezadovoljstva, čak nije ni stvar „životnog stila“ koji je pank i u tom segmentu diktirao krajem sedamdesetih prošlog veka. Suština se održala, a to je - bunt. Toga se čvrsto drže članovi beogradskog sastava Bolesna štenad.

Bend, koji uživa status beskrupuloznih kuloarskih rok heroja, svoj deseti rođendan obeležava jednim izuzetno ambicioznim projektom. Tvrda svirka i eksplicitni tekstovi sa direktnom porukom postali su bliži publici koja je kroz Bolesnu štenad konačno glasno izgovorila sve što joj je na duši.

Novim singlom “Pešaci” bend najavljuje objavljivanje trećeg studijskog albuma pod nazivom “Gde su te manekenke gde je taj kokain” kao i koncert zakazan za 15. novembar u sali Amerikana (Dom omladine Beograda). Mascom je spremio specijalnu ponudu: disk + karta za koncert po ceni od 999,00 din.

Pesma “Pešaci” je društveno angažovana i ukazuje na jedan od problema sa kojima se svakodnevno susrećemo u saobraćaju. Šire gledano, “pešak” je svako od nas - kolateralna šteta razmene vatre na dnevno-političkom nivou.

Ovim singlom, a izvesno i budućim albumom, grupa Bolesna štenad uspešno skreće pažnju javnosti na velike životne istine, saopštava ih bez dlake na jeziku kršeći gitare i sve pred sobom.

***

Bolesna štenad - kratka biografija:

Bend Bolesna štenad, broji pet članova. Nastao je 2010. godine i iza sebe ima priličan broj održanih koncerata po Srbiji i regionu. Album "Loše, loše" (2011) sniman je u studijima Underground i Srbijashumex. Miks je radio Marko Jovanović, a album je producirao Nikola Vranjković (ex Block Out). Prvi album proglašen je najboljim po izboru publike i žirija emisije „Gruvanje“ (RTV Vojvodina). 2013 dobili su prvu nagradu u takmičarskom delu festivala „Dan D“, posvećenog sećanju na Milana Delčića -Delču. Drugi studijski album, “Desiće se lepe stvari”, izdali su krajem februara 2015. godine za izdavačku kuću RockSvirke Records.

Neki od festivala na kojima je bend nastupao: Exit festival, Beer fest Beograd, Zaječarska gitarijada, Demofest Banja Luka (BIH), Sedam Jezera, BOŠ-Gevgelija (Severna Makedonija), Kulpin fest, Osveženje – Pirot, Serbian Punk Vikend–Sofija (Bugarska), Lake fest (Crna Gora), Bedem fest (Crna Gora), Silvershine-Srebrenica (BIH), Fabula fest-Lazarevac…

Ostale vesti

Sve vesti