Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
7. mart 2018.

Snaga, hrabrost i talenat: Janelle Monae

Na nedavno održanoj dodeli GRAMMY nagrada, pevačica/tekstopisac/producent/glumica/aktivistkinja Janelle Monáe ( Žanel Mone) održala je strastveni govor u znak podrške pokretu „Time’s Up“, koji „daje glas“ svim ženama koje su trpele neki oblik zlostavljanja ili vređanja samo zbog toga što su „slabiji pol“.

Janelle Monae

„Večeras sam ponosna što stojim zajedno, ne samo kao umetnik već i kao mlada žena, zajedno sa svojim sestrama koje čine muzičku industriju. Ali u isto vreme sve mi smo i kćerke, supruge, sestre, majke i ljudska bića. Dolazimo u miru ali želimo da budemo uključene u biznis. A za one koji bi želeli da nas ućutkaju imam samo tri reči: ’Vreme je isteklo’. Mi kažemo da je isteklo vreme za nejednake plate, za diskriminaciju, za zlostavljanje bilo koje vrste... I isteklo je vreme za zloupotrebu moći jer, vidite, ovo se ne dešava samo u Holivudu i Vašingtonu. Dešava se upravo ovde u ovoj prostoriji. Vreme je isteklo“, završila je svoj govor Janelle.

Pored toga što je gorljiva aktivistkinja i glumica koja se dokazala u dva odlična prošlogodišnja filma, „Hidden Figures“ i „Moonlight“, Jannel je – pre svega ili, bolje, iznad svega – i odlična pevačica koja će krajem aprila objaviti novi album „Dirty Computer“. Kao najavu, nedavno je izbacila dva odlična singla: „Django Jane“ – moćni manifest koji slavi snagu crnih žena i crne kulture, dok se u isto vreme razračunava sa predrasudama identiteta u 21.veku. Drugi, „Make me feel“, malo je nežniji ali ništa manje „girl power“ i donosi nam ono najbolje od zrelog zvuka ’80-ih ali pomalo dens muzike. Sasvim dovoljno da nestrpljivo čekamo 24.april i sve što Janelle ima da nam ponudi.

Ostale vesti

Sve vesti