Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
21. april 2017.

Saopštenje za javnost povodom vandalskog napada na našu kuću

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Kompanija Mascom izražava žaljenje zbog nemilog događaja i pruža bezrezervnu podršku vlasniku firme Slobodanu Nešoviću Loki, koji je bio izložen neprimerenom verbalnom i fizičkom napadu, koji se odigrao u našoj kompaniji, u utorak, 18. Aprila, na očigled petnaestoro naših kolega koji su u tom momentu bili na poslu.

Takođe, želimo da napomenemo da su, pored napada, ovoj temi pridodate i brutalne laži od strane napadača, Stefana Đurića Raste i momaka koji su bili u njegovoj pratnji, a koje se tiču poslovnog odnosa Loke Nešovića i Raste. Smatramo i odgovorno tvrdimo da je Loka Nešović čovek od integriteta koji je svoje ime i karijeru gradio na bazi dobrih poslovnih odnosa, što će potvrditi mnoge javne ličnosti koje su sarađivale sa Lokom, a koje su na medijskoj sceni dosta duže od Raste.

Mi iz kompanije Mascom veoma smo neprijatno iznenađeni zbog činjenice i načina na koji je naša kompanija medijski eksponirana. Smatramo da je to neprimeren način predstavljanja Mascoma, pored neopozive činjenice i primera uspešnih saradnji sa hiljadama domaćih i stranih autora i izvođača, čija prava štitimo i zastupamo: od legendarnog Duška Radovića, Ljubivoja Ršumovića, Dragana Lukića i Isidore Žebeljan, preko Madonne, pa sve do Sky Vikluha i Ramba Amadeusa i plejade Warnerovih autora i izvođača. Pored toga ističemo i saradnju sa Marinom Tucaković i Damirom Handanovićem, Anom Stanić.

 

Ovom prilikom želimo da obavestimo stručnu i širu javnost da je oblast autorskog prava kompleksna, a da su nezadovoljstvo učesnika u muzičkoj industriji i događaji ovog tipa posledica neznanja i nepoznavanja materije, iz koje logično, nastaje očigledno nezadovoljstvo koje se javlja kod mnogih aktera muzičke industrije kod nas. Uz to napominjemo da kod nas vlada opšta neuređenost  sfere autorskog prava intelektualne svojine, za koju odgovornost snose mnoge institucije i pojedinci. Kompanija Mascom, na čelu sa Slobodanom Nešovićem Lokom, uvek je vodila računa o svim aspektima poslovanja i do sada nije imala nijedan problem ovakve vrste sa svojim poslovnim partnerima.

 

Zato koristimo priliku da, povodom ovog nemilog događaja, pozovemo branšu i opštu javnost na rešavanje nagomilanih i očigledno urgentnih problema u ovoj oblasti.

 

Mi iz kompanije Mascom ćemo, kao prvi korak na tom putu, krajem maja organizovati konferenciju za štampu na temu autorskog i srodnih prava.

 

Nadamo se da ćete se odazvati našem apelu kako bismo započeli proces rešavanja problem vezanih za temu autorskih prava kod nas i, još važnije, kako bismo učinili sve da se ovakvi necivilizovani događaji i napadi na ljude od ugleda više ne dešavaju.

 

Kontakt osoba: Emina Peruničić

Mail: media@mascom.rs

Telefon: 064/3900231

 

Ostale vesti

Sve vesti