28. decembar 2022.

Red Hot Chili Peppers u 2022

Za grupu Red Hot Chili Peppers 2022. bila je veoma uspešna. Bend je dobio zvezdu na bulevaru Hollywood Walk Of Fame i ima rasprodate koncerte u okviru aktuelne turneje „Red Hot Chili Peppers 2022 Global Stadium Tour“. Tome su prethodila dva albuma objavljena u istoj kalendarskoj godini.

(Autor fotografije: Clara Balzary)

Pre ulaska u studio Anthonyju, Chadu i Flei još jednom se pridružio gitarista i autor John Frusciante. Višegodišnji prijatelj benda producent Rick Rubin takođe je pokazao zainteresovanost za rad na novim pesmama. Samim tim ekipa koja je potpislala najupsešnija RHCP izdanja kao što su Blood Sugar Sex Magik“ (1991), „Californication“ (1999), „By the Way“ (2002) i „Stadium Arcadium“ (2006) , bila je ponovo na okupu.

Predani rad rezultirao je izdanjima koja su obeležila povratak grupe Red Hot Chili Peppers na velika vrata. Album „Unlimited Love“, objavljen u aprilu, predstavio je bend u punoj sviračkoj i autorskoj snazi. Šest meseci kasnije izlazi dupli album „Return of the Dream Canteen“ koji je bliži nemirnom i neuhvatljivom fankoidnom duhu benda.

Sva zbivanja u ovoj godini oko sastava Red Hot Chili Pappers pokazala su da interesovanje publike nije prestalo što potvrđuje transgeneracijski potencijal i vrhunski kvalitet njihovih pesama.

 

Ostale vesti

Sve vesti