7. jun 2021.

Prvi rođendan etikete HONEY MONEY GANG

Svoje delovanje etiketa Honey Money Gang je proširila i na tržište Severne Makedonije. Posebno nas raduje što je zagrebački reper Khan postao specijalni HMG izaslanik/skaut za hrvatsko tržište.

 

Prateći instinkt, istančan višedecenijskim iskustvom, kompanija Mascom je pre godinu dana pokrenula hip-hop lejbl Honey Money Gang. Osnovna ideja ove  jedinstvene platforme je da neguje sve srodne aspekte urbane kulture mladih na lokalnom i regionalnom nivou.

Nakon prve godine postojanja sa zadovoljstvom konstatujemo da je etiketa Honey Money Gang u toj nameri apsolutno uspela!

Imajući u vidu da je protekla godina bila prepuna izazova HMG tim nije odustajao i široj javnosti je predstavio mnoga atraktivna izdanja. Među njima su uvaženi i uspešni rep umetnici kao što su: Ajs Nigrutin, Zoza, Lud, Struka, Eeva. Predstavljeni su novi umetnici Lilliewah (Tamara Milanović) kao i Goodfellv, Shea, Jankara, Rizbo Daklu, Goldie. Tu su i favoriti iz regiona: Opty & Sbeatz, Bayal, Tibor na čelu sa izuzetnim zagrebačkim reperom Khanom.

Vredan pomena je i konkurs „Show Me The Money“ koji je ovaj lejbl organizovao i namenio neafirmisanim hiphoperima širom regiona. Muzički urednik ovog lejbla, Ognjen Kostić-Struka, komentariše prvu godišnjicu rada etikete Honey Money Gang:

„Naš osnovni cilj je bio da uradimo nešto dobro za hip-hop i pop kulturu u regionu. Mislim da smo taj cilj ostvarili. Dosta toga smo uradili za samo godinu dana, što naročito dobija na težini ako se uzme u obzir pod kakvim okolnostima smo to uradili. Ono što je još bitnije, najbolje tek sledi.“

O važnosti postojanja i delovanja ovako profilisanog lejbla govori direktor kompanije Mascom, Slobodan Nešović Loka:

„Prirodan odgovor Mascoma na sve evidentniju dominaciju hip-hopa, kao globalnog i kulturnog fenomena, je specijalizovana regionalna hip-hop platforma – Honey Money Gang. Ona predstavlja kontinuitet Mascomovog prisustva na toj sceni još od davne 2000. godine i kompilacije „Streetwise Vol.1“, preko mnogih hip-hop izdanja tokom prethodnih dvadeset godina među kojima su Bogradski sindikat, VIP, Bad Copy i mnogi drugi. Mascom je dirigentsku palicu dao u ruke najvažnijem igraču u svetu hip-hopa Ognjenu Kostiću-Struki, koji majstorski vodi etiketu HMG i koji je okupio sve najveće talente iz regiona. Honey Money Gang će nastaviti da dominira hip-hop scenom i u narednom periodu, plasiranjem novih talenata kao i potvrđivanjem statusa izvođača koji su već etablirani.“

Etiketa Honey Money Gang će uskoro objaviti singlove i video spotove pobednika HMG konkursa, a predstaviće i novog ekskluzivca a to je uticajna reperka nove generacije koja se predstavlja pseudonimom Mladabeba.

Svoje delovanje etiketa Honey Money Gang je proširila i na tržište Severne Makedonije. Posebno nas raduje što je reper Khan postao specijalni HMG izaslanik/skaut za hrvatsko tržište.

 

(Autor fotografije: Renato Miskolci)

Ostale vesti

Sve vesti