15. Maj 2020.

Prva autorska pesma grupe Jakarta

Grupa Jakarta nastavlja sa plasiranjem novih pesama što vodi ka izdanju kompletnog albuma. Drugi singl je pesma „Tamna strana Meseca“ koja se muzički oslanja na alt pop i koja je upravo objavljena na svim striming servisima.

 

Iako je nastala mnogo godina pre, singl „Tamna strana Meseca“ izlazi u pravom trenutku ponovnog „otvaranja planete“ nakon perioda globalne izolacije. Pesma upravo govori o gramzivosti, drskosti i bahatosti koji su nas doveli do trenutne situacije.

Govoreći o novom singlu, Igor Popović kaže:

„Reč je o prvoj autorskoj pesmi grupe Jakarta. Singl „Tamna strana Meseca“ predstavlja podsmeh sadašnjem ritmu života i površnosti u kojoj caruje moto „biti medijski prisutan svuda, na bilo koji način“, dok se ljubav i najlepše male stvari marginalizuju. Doduše, ovo je mišljenje čoveka koji na datum izlaska pesme, 15. maja, puni 58 godina.“

Grupa Jakarta vratila se na regionalnu rok scenu spektakularnom obradom pesme „Solsbury Hill” Petera Gabriela. U prepevu ovog benda pesma se zove „Selo Banja“ i posvećena je zavičaju frontmena benda Igora Popovića.

Pomenuti singl je izazvao veliku medijsku pažnju a Igor je gostovao na svim relevantnim televizijskim kanalima (RTS, N1, NovaS). Intervjue su objavile dnevne novine Politika, Novosti, Nedeljnik a pesma je snažno podržana emitovanjem na radio programima Beograd 202 (Radio Beograda), Radio Lagune kao i na programima lokanih radio stanica poput Radio Šumadije (Aranđalovac).

 

 

Ostale vesti

Sve vesti