9. jul 2024.

Predstavljamo Warner Music Balkans

Zajedničkim delovanjem lokalni artisti sa Zapadnog Balkana postaće deo jedinstvene etikete. Samim tim pristupiće globaloj mreži Warner Music grupe. Warner Music South East Europe (WM SEE) je danas objavio svoj najnoviji poduhvat predstavivši lejbl Warner Music Balkans. 

Reč je o zajedničkom projektu WM SEE, hrvatske izdavačke kuće Dancing Bear, srpske kompanije Mascom i slovenačke kuće NIKA.   

Zadatak lejbla Warner Music Balkans biće da pronalazi, selektuje, potpisuje i prati razvoj artista prvenstveno iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, ali i iz drugih zemalja Zapadnog Balkana kao što su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Severna Makedonija. Svim tim tržištima biće dostupni resursi Worner Musica čiji će postati deo.  

Izabela Ciszek-Podziemska, generalna direktorka WM SEE, će uz sve svoje nadležnosti pratiti razvoj etikete čime će WM SEE tržišta Zapadnog Balkana objediniti delovanjem Warner Music Balkans dok će nastavi sa redovnim poslovanjem u Bugarskoj, Kipru, Grčkoj, Mađarskoj, i Rumuniji.


Warner Music Balkan je nedavno objavio singl „Rio Rio“  Sergeja Pajića i Edite. Bosanski pevač Sergej Pajić́ je veliki srpski influenser, koji ima više od 1,1 milion pratilaca na TikTok-u i 500.000 na Instagramu, što je prilično velika baza obožavalaca njegove muzike. Njegov uspeh se širi Srbijom Slovenijom i Hrvatskom zahvaljujući Dancin Bearu i ostalim Warner Music Balkans partenirma. Edita Aradinović je srpska pop pevačica i tekstopisac odlično sa preko 200 hiljada pratilaca na TikTok-u i 600 hiljada na Instagramu. „Rio Rio“ je njihova prva saradnja i već́ je generisao više od milion pregleda na platformi YouTube u prvoj nedelji objavljivanja.

Za 19. jul je planiran izlazak Ukićevog singla „Jug Represent“. Reč je o srpskoj rep zvezdi u usponu. Prošle godine je napravio proboj pesmom „Tenzija“, koja je sakupila u više od 6,3 miliona emitovanja.

Izabela Ciszek-Podziemska je izjavila: „Warner Music Balkans je realizacija velike težnje našeg tima da sarađuje sa najboljim partnerima u regionu Zapadnog Balkana. Naša kompanije i investicije smo stavili pod jednu etiketu. Sve će to svim koristiti a našim umetnicima će biti omogućeno da koriste globale resurse Warner Musica. Sa talentima kao što su Edita, Sergej Pajić i Ukić koji su naši potpisnici, pred nama je sjajna letnja sezona!“



Slobodan Nešović, generalni direktor kompanije Mascom iz Srbije, kaže: „Iza i tim Warnera pokrenuli su Warner Music Balkans.  Zajedno smo radili na plasmanu i promociji Sergeja Pajića i Edite. Već beležimo odlične rezultate. Ovo je tek početak!"

Silvije Varga, suosnivač i direktor izdavačke kuće Dancing Bear, dodaje: „Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim pokretanej Warner Music Balkans.  Uspeh može doći sa bilo kog mesta. Ovaj novi poduhvat će nam omogućiti da ostvarimo neke uzbudljive međusobne saradnje između artista.  Uzbuđen sam zbog realizacije svih zajedničkih ideja.”
 
Darjo Rot, suosnivač slovenačke NIKA-e, završava: „Sarađujemo sa Warner skoro trideset godina. Pokretanje WM Balkans otvara sledeće poglavlje u našem partnerstvu. Zajedno sa drugim partnerima i artistima, zaista ćemo uspeti da proguramo jedni drugima i afirmaciji novih žanrova u čitavom regionu.”


Tokom poslednjih nekoliko godina Warner Music SEE je realizovao niz investicija, saradnji i akvizicija.  WM SEE je 2022. godine stekao udeo u srpskoj kompaniji Mascom, koju vodi izvršni direktor Slobodan Nešović, a predstavlja artiste iz različitih muzičkih žanrova.

U martu ove godine tim je takođe ostvario manjinski udeo u slovenačkoj kući NIKA, koju vode njeni suosnivači Darjo Rot i Marko Stopar.

U junu ove godine tim je preuzeo manjinski udeo i u Dancing Bearu, vodećoj nezavisnoj izdavačkoj kući u Hrvatskoj, koju vodi Silvije Varga, njen suosnivač i generalni direktor.  Kao deo njihovog nedavnog produženog ugovora, Dancing Bear će ostvariti mogućnost da koristi usluge ADA, nezavisnog ogranka za distribuciju i servisiranje WMG-a. Pristup ovom servisu će omogućiti njihovim artistima da postanu deo Warnerovog kataloga.

Ostale vesti

Sve vesti