11. jul 2019.

NME: „Sixth June – elektro pop i vampirski disko“

Bloger prestižnog britanskog muzičkog onlajn magazina NME (New Musical Express) Mark Beaumont, u svom izveštaju sa ovogodišnjeg Exita, izdvojio je i nastup grupe Sixth June!

 

„U subotu, se pojavio bend Sixth June inspirisan turobnom estetikom Garya Numama, mračnim popom i vampirskim diskom koji nosi krhki vokal Lidije Andonov. U osnovi možemo reći da je reč o synth goth zvuku“, napisao je Mark u svom tekstu na sajtu NME-a.

Tako su se Sixth June našli u društvu odabranih The Cure, Chainsmokers, Tom Walker, Greta Van Fleet…

Mascomovi ekskluzivci, duo Sixth June, nastupili su na ovogodišnjem festivalu Exit, kao deo koncertne ponude na Fusion bini. Duo koji čine Lidija Andonov i Laslo Antal. Oboje žive i rade na relaciji Beograd-Berlin. Lidija je rođena beograđanka, Akademiju umetnosti završila je u Novom Sadu. Laslo je filmski umetnik i dizajner rođen u Subotici. 

Novi album, do kraja godine, objaviće Mascom i britanska izdavačka kuća The State51 Conspiracy. Bend ima izuzetnu fan bazu u Nemačkoj i ima internacionalnu karijeru. Svoju muziku bazično izvode na engleskom uz nekoliko pesama na srpskom jeziku.

 

Izlazak albuma najavljuje upravo objavljeni singl „In Dreams“.

 

 

Ostale vesti

Sve vesti