Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
20. oktobar 2017.

Neobjavljena pesma Tošeta Proeskog

NEOBJAVLJENA PESMA TOŠETA PROESKOG

Pesma „Kad voliš“ Karoline Gočeve prvobitno je bila namenjena jednom od najvećih pevača sa ovih prostora Tošetu Proeskom.

Nikada ranije emitovan demo snimak pesme „Kad voliš“, koja je proslavila makedonsku pevačicu Karolinu Gočevu, u izvođenju Tošeta Proeskog objavila je danas izdavačka kuda „Mascom“. Muziku, aranžman i produkciju za ovu numeru uradio je poznati kompozitor Mirko Vukomanovid a stihove za pesmu napisala je Snežana Vukomanovid, koja kao tekstopisac potpisuje vedinu hitova iz tog vremena.

„Pesma koju pamtimo u izvođenju još jedne vrhunske makedonske pevačice bila je originalno namenjena Tošetu… Njena premijera na desetogodišnjicu Tošetovog tragičnog odlaska u legendu za nas ima duboku emotivnu simboliku – neki su dovoljno veliki da nikada ne odu… Izuzetno nam je zadovoljstvo što čaroliju Tošetovog glasa možemo još jednom da donesemo publici.” – otkrila nam je Snežana Vukomanovid.
Pesma je snimljena početkom 2002. godine i svi mi koji smo privilegovani time što je u našim biografijama zabeleženo da smo radili sa njim nosimo iste utiske - lakoda sa kojom je pevao, igrao se vokalom i našim emocijama, autoritet koji je imao onog trenutka kada bi stao pred mikrofon – jednostavno impresivno!
Obožavan širom Balkana, Todor Toše Proeski, rođen je 25. januara 1981. u Prilepu, a preminuo u saobradajnoj nesredi na današnji dan 2007. godine. Svojom muzikom uspeo je da spoji sve narode bivše Jugoslavije. Njegova brilijantna i bogata karijera, tokom koje je izdao sedam studijskih albuma, plod je jedinstvenog talenta i neponovljive energije. Pesma “Kad voliš” dostupna je u digitalnom formatu na svim digitalnim muzičkim platformama i servisima.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PD7MCgAZj-w

Deezer: http://www.deezer.com/en/album/49345812  

Ostale vesti

Sve vesti