21. jun 2024.

Nemi pesnik o lažnim vestima

Objavljen je drugi singl „Lažne vesti“ sa predstojećeg albuma grupe Nemi pesnik koji će se zvati “Ima li od jutros nešto novo”. Pesma ujedno otvara album i započinje priču koja se proteže kroz svih deset numera na budućem izdanju.

Za razliku od prvog singla „Obuci se za grad“, „Lažne vesti“ nam nude jednu blažu verziju Nemog pesnika, bar kada je aranžman u pitanju. Tematski, ovo je jedna od najangažovanijih pesama u diskografiji grupe, satiričan osvrt na medijske manipulacije koje su postale uobičajene i kod nas i u svetu.

Marko Aleksić, tekstopisac pesme i gitarista kaže:

„Na prošlom albumu smo dosta pričali o mentalnom zdravlju, kritikujući one koji iskorišćavaju individualnu ljudsku slabost. Drugi album se sa individualnog seli na kolektivni plan i sada nam je meta industrija koja iskorišćava urođenu ljudsku lakovernost da bi oblikovala svet prema sebi odgovarajućem narativu.“

Milan Marković, pevač benda Nemi pesnik izjavio je sledeće:

„Ovo mi je omiljena pesama na albumu zbog načina na koji je nastala. Marko je došao sa tekstom, imali smo neke ritmove i rifove koje smo želeli da probamo. Melodija za vokal je došla toliko prirodno, odmah je bilo jasno da je to konačan zvuk pesme“.

Sve pesme na predstojećem albumu je producirao Dragan Alimpijević Pik.

Pesma „Lažne vesti“ grupe Nemi pesnik je od 21. juna dostupna na svim striming servisima a video pogledajte na YouTube kanalu benda.

 

Ostale vesti

Sve vesti