26. jul 2019.

Nasmejan letnji hit pevačice Kezz

Nakon dve godine od debi albuma, elektro kantautorka Tamara Ristić – Kezz do kraja godine objaviće drugi studijski album koji najavljuje prvim singlom, pesmom “Nasmejan”.

Kezz je protekle dve godine bila izuzetno koncertno aktivna. Svoj muzički izraz predstavila je regionalnoj i evropskoj publici (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Nemačka, Belgija, Albanija). Tamara je na početku svoje karijere, za razliku od nekih srodnih umetnika, koristila tradicionalni zvuk kao oruđe koje je elektronskom, klupskom ambijentu davalo novu dimenziju.

Tamara je novim singlom podigla sopstvene i standarde muzike koju stvara. Njeni koncerti postali su kombinacija DJ-inga i liveact nastupa. Ta vrsta sinergije rezultirala je romantičnom elektro sagom pod nazivom “Nasmejan”.

Pesma je nastala u periodu kada sam odlučila da preispitam svoje predstave o ljubavi i pronađem sopstveni ideal u kreiranju iste. U toku jedne martovske večeri, svirajući na klavijaturi okrenuta ka terasi sa koje se pogled proteže dalje od Dunava, sve do Vojvođanske ravnice u kojoj sam rođena, pretočila sam razmišljanja nastala tog trenutka u najintimniju pesmu koju napisala.”, otkrila nam je Kezz.

Nove pesme napisane su tokom perioda u kom je Kezz učila produkciju i posvetila se izučavanju programa Ableton. Intenzivno je nastupala u klubovima kao DJ. Slušala je, otkrivala nova muzička prostranstva i posmatrala reakciju publike pred kojom je nastupala. Sva iskustva, navodi dalje Kezz, deo su estetike predstojećeg albuma.

Singl “Nasmejan” zvanično izlazi sledeće nedelje a Kezz je snimila i odličan video za tu pesmu.
 
Najvažniji uspesi:

  • 2014. Pesma “Moma” među prve tri na konkursu “World Music Network”, London
  • 2015. Najbolji muzički izvođač na regionalnom festivalu „West Herzegowina Fest“, BIH
  • 2016. Pobeda na regionalnom konkursu "Ženski element" na Mikser festival
  • 2017. Izlazak prvog albuma “Kezz” (Mascom)
  • 2017. Nagrada za najbolju kompoziciju, film “Vernae” autora Ethana Folka, na Local Sightings Film Festivalu – Northwest Film Forum, Seattle
  • 2018. Muzička saradnica na multimedijalnom projektu „Beisfjord Remembrance“, Norveška

Ostale vesti

Sve vesti