Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
3. Maj 2019.

Muzika za film „Južni vetar“ na digitalnim platformama

Najgledaniji srpski film prožet je adekvatnim muzičkim ilustracijama, temama i simulacijama koje vrhunski prate kompleksnu priču o beogradskom podzemlju.

Film Miloša Avramovića „Južni vetar“ poprilično je osvežio filmsku ponudu na regionalnom nivou. Sa druge strane, glumačka ekipa predvođena Bikovićem, Bjelogrlićem, Glogovcem... vrlo je, gotovo hirurški precizno, razradila likove dok je autor muzike, Aleksandar Ranđelović, više nego zanatski-savršeno zvučno obogatio film. Mascomovo digitalno izdanje sa originalnom muzikom iz filma „Južni vetar“ od danas možete pronaći na svim digitalnim platformama.

Dosadašnji učinak Aleksandra Ranđelovića je impresivan. Godinama je bio asistent Gorana Bregovića, sa kojim je na mnogim filmovima radio kao orkestrator. Komponovao je muziku za film „Sveti Georgije ubiva aždahu“ Srđana Dragojevića, „Travelator“ Dušana Milića, serije „Sumnjiva lica“ i „Senke nad Balkanom“. Pratioci zbivanja na domaćoj sceni sigurno se sećaju muzike za prvu AAA video igru sa ovih prostora „Genesis Rising“ (Mascom, 2007) koji je komponovao Ranđelović. Aleksandar je dobio nekoliko nagrada za muziku kako ovde tako i u inostranstvu. Jedna od poslednjih je za kratak animirani film Vojina Vasovića „Bio dvaput jedan kralj“, za koju je osvojio nagradu u Londonu  na „Short Sounds Film“ festivalu za najboljutemu (sa kolegom Vladimirom Kerkezom).

Muzikom za film „Južni vetar“ Ranđelović je spojio tradicionalne melodije i savremeni klupski zvuk. Ovaj izuzetan soundtrack, vrlo maštovit i dinamičan, izazvao je veliku pažnju publike koja do sada nije bila u prilici da ga u celini presluša ili kupi. Od danas je to posebno Mascomovo digitalno izdanje koje možete potražiti na uobičajenim muzičkim platformama.

Google Play: https://play.google.com/music/preview/Bsr5jfm73w66nh7ez4ioqzgkjbm?u=0
Deezer: https://www.deezer.com/sr/album/94547732

Ostale vesti

Sve vesti