13. februar 2020.

Marko Marković upriličio druženje sa osobama sa invaliditetom pred Beoviziju

U jedinstvenom kafeu u Beogradu,„Zvuci srca“, Marko Marković je organizovao druženje sa prijateljima iz udruženja „Dečije srce“ i NOOIS-a. Pridružili su im se Kristina Đorđević i Bojana Babić iz SPIKS-a (Savez paraplegičara i kvadriplegičara).

 

„Pre dve godine sam podržao kampanju #Integritet Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom (NOOIS), snimio sam video sa Jovanom Lazić, devojkom sa autizmom, i učestvovao sam u promociji kampanje na sajmu „J=DNAKI“. Pred nastup na Beoviziji, želeo sam da sa Jovanom i drugarima iz „Dečijeg srca“ podelim pesmu „Kolači“ sa kojom ću se takmičiti i da ih obraduje kolačima”, izjavio je Marko Marković.

Pozivu se odazvala Biljana Barošević, v.d. pomoćnica  ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koja je tom prilikom izjavila:

„Drago mi je da je Marko odabrao „Zvuke srca“ za promociju pesme sa kojom se takmiči. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoglo je opremanje ovog, po mnogo čemu jedinstvenog, kafea u centru Vračara. Marku želim uspeh na Beoviziji. Svojim gestom pokazao je da smo svi „J=DNAKI“.

„Marko Marković  nije samo virtuoz na trubi i čovek nesvakidašnjeg talenta, već pre svega izuzetna osoba  i prijatelj NOOIS-a, koji je uvek uz nas kada zatreba. Takođe, pozivam sve osobe sa invaliditetom da na Beoviziji budu uz Marka, koji bi svakako bio naš dostojan reprezent na Evroviziji, a ja mu želim uspeh na predstojećem takmičenju”, kazala je Ivanka Jovanović, izvršna direktorka NOOIS-a.

Pesma „Kolači” je izmamila osmeh na licima prisutnih a Marko je još jednom pokazao da je #INTEGRITET=RAVNOPRAVNOST!

Marko Marković predstavlja budućnost trubačkih orkestara na ovim prostorima. On soul, fank, džez i elektroniku hrabro kombinuje sa tradicijom uz koju je rastao. Svoju viziju muzike predstavio je na aktuelnom albumu „Mastika“ koju je Mascom objavio u saradnji sa britanskom izdavačkom kućom The state51 Conspiracy.

Pomenuto izdanje je nedavno uspešno predstavio na prestižnom šoukejs festivalu Eurosonic u Holandiji gde je izazvao veliku pažnju publike, ljudi iz muzičkog biznisa i medija.

 

Ostale vesti

Sve vesti