Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
8. jun 2018.

Margareta Jelić na granici slike, teksta, muzike i animacije u pesmi „Planet Song“

 

Margareta Jelić, beogradska višemedijska umetnica i slikar, dvostruki doktor nauka Univerziteta umetnosti u Beogradu, bavi se animacijom i muzikom. Izlagala je na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i insotranstvu i učestvovala na brojnim radionicama i likovnim kolonijama. Autor je više zapaženih animiranih radova i član je ULUS-a, ULUPUDS-a i Udruženja likovnih umetnika Austrije BVO (Berufsverband Bildender Kunstler Osterreichs). 

Ovoga puta, Margareta nam se predstavlja kao pevačica, aranžer i autor.  

 

Margareta Jelić o pesmi “Planet Song”:

“Moja umetnička praksa obuhvata često više medijskih linija koje se smenjuju u zavisnosti od teme kojom se bavim u datom trenutku. Ovog puta radila sam na odnosu muzičkih kompozicija sa tekstom i digitalnim crtežom-animacijom.

Tako je nastala pesma Planet Song, prva u nizu muzičkih radova. Zvuk i muzika su već dugo sastavni deo mojih animacija, video radova i instalacija, ali Planet Song je prvi rad koji po svojim karakteristikama pripada i muzici i nalazi se na granici nekoliko medija-slike, teksta, muzike i animacije što ga čini posebnim u mom dosadašnjem radu.”

 

Planet Song:

Muzika: Margareta Jelić i Mihajlo Jovanović

Tekst: Margareta Jelić

Aranžman: Margareta Jelić i Dejan Škopelja-Škopi

Vokal i sintisajzeri: Margareta Jelić

Bas: Dejan Škopelja-Škopi

Muzički producent: Dejan Škopelja-Škopi

 

Singl “Planet Song” od danas je dostupan na svim muzičkim digitalnim servisima a pesma je ispraćena i video spotom iza kojeg stoji Margareta koja potpisuje animaciju i umetnički koncept spota.

 

Margareta Jelić "Planet Song" na Deezeru

Margareta Jelić "Planet Song" na Google Play

Margareta Jelić "Planet Song" na YouTube

Margareta Jelić Instagram

www.margaretajelic.com

 

Ostale vesti

Sve vesti