9. septembar 2020.

Kaligula u Srbiji

Kantautor Ivan Jegdić vraća se snažniji i zreliji a publici prezentuje novi singl za pesmu „Kaligula“. Reč je o veoma ličnoj i introspektivnoj pesmi.

 

Nakon fenomenalnog koncerta u Božidarcu početkom marta, Ivan Jegdić je, kao i većina muzičara širom sveta, period izolacije i nastavak globalne pandemije proveo stvarajući i družeći se sa svojim fanovima onlajn.

Tokom leta bilo je jasno da okolnosti dozvoljavaju snimanje novog singla kao i adekvatnog video spota.

Kantautor Ivan Jegdić vraća se snažniji i zreliji a publici prezentuje novi singl za pesmu „Kaligula“. Reč je o veoma ličnoj i introspektivnoj pesmi.

Ona govori o unutrašnjoj borbi svakog od nas dok tragamo za sopstvenim mirom. Opisujući tu vrstu nemira, Ivan ga poistovećuje sa pričom o čuvenom rimskom imperatoru.

„Pokušao sam da se u ovoj pesmi suočim sa sobom. To je jedan od onih trenutaka kada se čovek pogleda u ogledalo i shvati da nije osoba koja želi da bude. U tom slučaju ukazuju se dva puta – prihvatanje ili borba zarad sopstvenog boljitka. Pesma tretira tu temu, raskrsnice i sopstvenog izbora puta kojim treba krenuti,“ ističe Ivan povodom objavljivanja svog novog singla.

Pesma „Kaligula“ je dostupna na svim striming servisima. Danas u 18 časova, video spot za ovu pesmu će biti premijerno emitovan na Ivanovom YouTube kanalu.

Objavom novog singla Ivan Jegdić započinje „Kaligula – Mini Tour“, seriju promotivnih koncerta po Srbiji i to sledećih datuma:

18. septembra – Bačka Palanka, Old Cellar Pub – akustični koncert
19. septembra – Beočin, AKC Disco – akustični koncert
24. septembra – Beograd, Zappa barka – nastup kompletnog benda sa specijalnim gostima
25. septembra – Novi Sad, Dom b612 – nastup kompletnog benda + live stream uz prisustvo publike
26. septembra – Valjevo, MMF Avantura – akustični koncert

 

 

Ostale vesti

Sve vesti