25. mart 2019.

Još jedna nagrada grupi Električni orgazam

Mascomovi ekskluzivci, grupa Električni orgazam (koncert u Domu omladine 20. aprila), jedan je od tri najbolja albuma u prošloj godini sada i po glasovima slušalaca Radio Beograda 202.

Emisija “Rok godišnjak” objavila je pobednike posle višenedeljne kampanje i glasanja na talasima čuvenog Beograda 202. U susret obeležavanju 50 godina postojanja ovog radija, sa članovima benda Električni orgazam, ponosni smo deo ovog jubileja.

Album Gde smo sad?” našao se na konačnoj listi najboljih albuma u 2018. godini uz aktuelna izdanja Kralja Čačka i Bajage i Instruktora, potvrđujući svu superiornost ove svevremene ploče.

Emisija Radio Beograda 202 ”Rok godišnjak” je i ove godine, zajedno sa svojom publikom, izabrala najbolja muzička ostvarenja iz prethodne godine. "Rok Godišnjak" se na talasima 202-ke emituje od 2009. Zahvaljujući razvoju scene, diskografije pa i same emisije  ove godine uredništvo emisije prezentuje pobednike u sedam kategorija. Koliko je konkurencija bila jaka govori podatak da se u prvom kolu na listama našlo preko 200 naslova (albuma i singlova).

Da podsetimo, "Gde smo sad?" je dvanaesto studijsko izdanje benda, a naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi "Bio sam loš", "Kamerom snimam sve", "Istok zapad sever jug", "Bila si kao san", naslovna numera "Gde smo sad?" kao i aktuelni singl “Odvedi me do rupe”. Prema Giletovim rečima, s vremena na vreme, svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima... jer, kako Gile kaže, isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: "Lišće prekriva Lisabon" (1982), "Les Chansones Populaires" (1983) i "Kako bubanj kaže" (1984). Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile, dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice.

Mascom će prilikom predstojećeg obeležavanja globalnog Dana prodavnica ploča (Record Store Day, 13. aprila), objaviti dugo najavljivan album Električnog orgazma „Letim, sanjam, dišem – Alternativna verzija“ na vinilu i CD-u. Reč  je o verzijama pesama sa ovog kultnog izdanja koje niko do sada nije čuo i ploči koja u ovoj varijanti predstavlja neprikosnoveni kolekcionarski izazov.

Električni orgazam će konačno, koncertno predstaviti album „Gde smo sad?“ 20. aprila u sali Amerikana (Dom omladine). Karte u prodaji na svim prodajnim mestima i na tickets.rs. a na sajtu www.mascom.rs imamo specijalnu ponudu ploča+karta i CD+karta.

Ostale vesti

Sve vesti