Mascom klub vas nagrađuje!

Saznajte kako
8. februar 2018.

Hall&Oates inspirisali najveći hit prošle godine

I dok fanovi nestrpljivo očekuju debi album Čarlija Puta „Voicenotes“, mlada muzička senzacija je nedavno za magazin „Billboard“ otkrio kako je izgledao kreativni proces iza njegove hit pesme „How Long“.

„Bilo  je leto“, Put se priseća. „Spremao sam se da krenem na turneju sa mojim drugom Šonom Mendezom, u kolima smo pustili Hall & Oates i odmah sam rekao Okej, hoću da snimim nešto što zvuči ovako“. Pozvao je jednog od svojih prijatelja zaduženih za muziku i aranžman i rekao mu „Zar ne bi bilo kul kada bismo imali pesmu koja se zove How Long Has This Been Going On? i da se na svakom stihu čuje bas bubanj. Imao sam jedan pokvareni zvučnik na kom sam mogao da produciram pesmu i svake večeri nakon što bih završio koncert i sišao sa bine, pravio sam pesmu malo po malo i želeo sam da njena glavna tema bude bas. Moj basista Dmitri mi se pridružio, u proces smo uključili i njengov priamplifajer i odjednom je pesma dobila taj skakutavi zvuk koji sam želeo. Kao da šetam opušteno ulicom, noseći šolju sa kafom u ruci“.

Nakon što je praktično osmislio celu pesmu u svojoj glavi, Put kaže da je bilo samo pitanje šta ostaviti i šta izbaciti. I tako je, u noćnim satima nakon turneje, doslovno uz pomoć štapa i kanapa, nastao jedan od najvećih hitova 2017.godine. 

Ostale vesti

Sve vesti