10. april 2019.

Duo Sixth June na EXIT festivalu

Mascomovi ekskluzivci, duo Sixth June, nastupiće na ovogodišnjem festivalu Exit, kao deo koncertne ponude na Fusion bini.

Duo koji čine Lidija Andonov i Laslo Antal. Oboje žive i rade na relaciji Beograd-Berlin. Lidija je rođena beogradjanka, Akademiju umetnosti završila je u Novom Sadu. Laslo je filmski umetnik i dizajner rođen u Subotici. Njihova muzika inspirisana je postnovotalasnim zvukom osamdesetih prošlog veka. Sint pop estetika grupe Sixth June osvojila je nemačko tržište kroz izdanja za kuću Mannequin Records. Za berlinski label aufnahme + wiedergabe izdali su album "Virgo Rising" 2017. i "Without" a sign 2018. godine. Promociju albuma "Virgo Rising" imali su u čuvenom berlinskom klubu Berghain. Novi album, do kraja godine, objaviće Mascom. Bend ima izuzetnu fan bazu u Nemačkoj i ima internacionalnu karijeru. Nastupaju u prostorima čiji su kapaciteti hiljadu i više posetilaca. Svoju muziku bazično izvode na engleskom uz nekoliko pesama na srpskom jeziku. Duo Sixth June nastupiće ove godine na Exitu i to na Fusion stageu, po veličini drugoj festivalskoj bini.

Exit će ove godine biti održan od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi pod sloganom „Exit Tribe“. Najveći festival u ovom delu Evrope i višestruki dobitnik nagarde u kategoriji „Najboji evropski festival“, prezentuje spektakularan izbor etabliranih muzičara, kao što su: The Cure, Greta Van Fleet, Carl Cox, Tom Walker, Jeff Mils i drugi.

Ostale vesti

Sve vesti