5. Maj 2021.

Dojo – novi singl pod okriljem fonda „StayCreative“

Britanska izdavačka kuća The state51 Conspiracy i kompanija Mascom će pod okriljem fonda i inicijative „StayCreative – OstaniKreativan“, u predstojećem periodu, predstaviti nove pesme novosadske elektro kantautorke Dojo.

(Autorka fotografije: Branislava Živić)

 

Umetnica Dunja Dačić, poznata pod umetničkim imenom Dojo, muzikom je počela da se bavi još kao dete. U tinejdžerskom periodu se zainteresovana za elektronski zvuk. Na početku svoje karijere je kroz nekoliko samostalnih izdanja eksperimentisala sa ambijentalnom i klupskom muzikom.

Naslovna pesma sa predstojećeg albuma „Twins“, predstavlja početak dubokog introspektivnog putovanja koje će kulminirati objavom kompletnog albuma početkom jula meseca.

„Prelepa stvar kod muzike je njena sposobnost da nas uvek na neki način spaja. Bez obzira na jezik, boju naše kože, državljanstvo ili bilo šta što nas diskriminiše i razdvaja. Verovatno se svi na momente osećamo kao da smo sami i da nas niko ne razume. U tim trenucima sam lako pronalazila svoju utehu i mesto kroz muziku. Kada mi neko kaže da voli da sluša moje pesme i pronalazi utehu ili mir u njima, onda mislim da smo na momenat podelili to utočište. Pružena mogućnost kroz fond „StayCreative – OstaniKreativan“ mi znači mnogo jer će proširiti krug moje publike na čitav svet“, izjavila je Dojo.

Podsećamo javnost da su kompanija Mascom i izdavačka kuća The state51 Conspiracy iz Velike Britanije pre godinu dana pokrenule osnivanje fonda sa ciljem da pomognu umetnicima kako bi u doba pandemije mogli da realizuju i sprovedu u delo svoje ideje.

Zadržimo osmeh, stvarajmo, svirajmo. OstaniKreativan – budi OK!

 

Ostale vesti

Sve vesti