5. april 2019.

Dobrodošli na Record Store Day u Čumiću

Kao i prethodnih godina, i ove druge aprilske subote, 13.4, izdavačka kuća Mascom Records i Paralel festival pridružiće se obeležavanju svetskog dana gramofonskih ploča, globalno poznatog kao Record Store Day.

Besplatani celodnevni program s puno učesnika i dobre muzike, po treći put će se odvijati u samom srcu grada, u umetničkoj četvrti Čumićevog sokačeta. I ove godine popularan program u formi žive radijske emisije "Poznati puštaju ploče" okupiće javne ličnosti, koje će s posetiocima Čumića, s velikih zvučnika, podeliti svoj muzički izbor.

Tako će se pored gramofona ovoga puta naći i: Zoran Kesić, Brajan Rašić, Inspektor Blaža, Slavimir Stojanović Futro, S.T.R.A.H., Koja, Daniel Kovač - Jarboli, Galeb Nikačević - Vice, te članovi benda Kanda, Kodža i Nebojša, koji će ovom prilikom potpisivati i svoj aktuelni album "Uskoro" u izdanju Mascom Records-a. Velika berza ploča odvijaće se tokom celog dana i svi zainteresovani su pozvani da donesu svoje vinile na menjažu ili prodaju. Ova jedinstvena berza na otvorenom, najveća tog tipa kod nas, svake godine okupi kolekcionare iz cele Srbije, a neretko i goste iz regiona i inostranstva, kao i puno hobista i zaljubljenika u muziku. U vizuelnom delu programa, tu je izložba autorskih radova s poslednje Paralelove fb radionice Strip&ploče. Oko tridesetak radova koje potpisuju profesionalni strip autori, ilustratori, dizajneri i talentovani amateri iz celog regiona, a urađenih u formatu omota za vinil, biće izloženo na staklu Mascom Store muzičke prodavnice.   

A ovogodišnju novinu već tradicionalne svetkovine ploča i muzike u Čumiću, predstavljaju i prva domaća specijalna RSD izdanja u izdanju Mascom Records, to su vinili: Električni orgazam - "Letim, sanjam dišem - Alternativna verzija" i tri albuma benda Disciplin A Kitschme "I Think I See Myself On CCTV“, "Heavy Bass Blues“ i "Refresh Your Senses. NOW!“, iz njihove londonske faze. Kada je reč o stranim izdanjima u autorizovanu MASCOMSTORE prodavnicu stiže puno zanimljivih specijalnih RSD naslova, među kojima i Madonna, Ramones, Lue Reed, Duran Duran, David Bowie, Aretha Frenklin, Van Morrison, Pink Floyd, The Doors... 

Ambasadori našeg RSD-a ove godine su Kanda, Kodža i Nebojša, dok su na svetskom nivou to članovi benda Pearl Jam.

Ceo program je besplatan i otvoren za sve zainteresovane, odvija se u prizemlju Čumića, ispred radnje Mascom Store, počinje u podne i traje do 20 časova.

Dovoljno razloga da upišete u svoj raspored i izdvojite dan za muziku sa vinila, druženje i koncerte u MASCOMESTORE-u u Čumiću 13. aprila.

Pogledajte ceo katalog specijalnih Record Store Day izdanja, dostupnih u našoj MASCOMSTORE radnji.

 

 

Ostale vesti

Sve vesti