28. mart 2019.

Del Arno Band predstavio novi album u Zagrebu

Matić je govorio i o tome kako je zajedno sa svojim bratom došao na ideju da oformi prvi autorski rege bend na našim prostorima: „Krajem prethodnog veka verovalo se da belci ne mogu da sviraju crnu muziku i onda smo pomislili ako bi nam to uspelo, to bi bilo fantastično i od toga smo krenuli.“

Frontmen prvog reggae sastava na prostoru Balkana, Jovan Matić je u četvrtak, 21. marta zajedno sa poznatim muzičkim kritičarem Petrom Janjatovićem publici u klubu Pločnik predstavio novi album Del Arno Band-a „Ako ne znaš šta da radiš“ u izdanju Mascoma. Preslušavanju albuma prethodilo je live uključenje i razgovor za Education TV u kome se Matić prisetio poslednjeg gostovanja DAB-a u Zagrebu, ali i najavio predstojeće planove i nastupe.


„Del Arno Band je poslednji put u Zagrebu nastupio 1990. godine na Kontraviziji. Hteo bih da iskoristim priliku da kažem da se veoma radujem da sam opet ovde, iako sam u međuvremenu drugim povodima dolazio u Zagreb. Verujem da se niko ne seća te 1990, pa evo prilike da se opet predstavimo. Mi smo mali rege bend iz Srbije i predstavljamo se sa novim albumom. Nije nam prvi, ali se nadamo da će biti jedan od prvih koraka za zanimljivo druženje koje nas čeka u budućnosti sa publikom u Hrvatskoj“, izjavio je Matić u intervjuu za Education TV.

Kako ga je u Zagreb doveo izlazak novog albuma Del Arno Band-a u, Jovan je u intervjuu rekao više reči o tome:

„Članovi benda trenutno predstavljaju jedan miks DAB veterana i mladih članova koji su se u proteklih par godina pridrućili ovoj postavi. Velika pauza je nastala zbog jednog ulaska u lavirint, što se dešava kada bendovi postoje dugo. Došlo je pojedinačnih razilaženja unutar benda, ali nakon toga je pala odluka da se vratimo osnovi. Mi smo pre svega jedan odličan živi bend i hteo sam da tu energiju živih svirki prenesem na stvaranje novih pesama. Imao sam ideju da isplivaju pojedinačni kvaliteti ljudi koji čine današnju postavu – postava je dvanaestočlana, ona je opširna, ali svakom svojom notom opravdava svoje postojanje u tolikoj postavi. Stonsi odavno ne idu sami na turneje, već imaju gotovo čitav orkestar na bini. Nema dobrog šoua bez doborg benda.“


„Mi svi živimo jednu istu stvarnost i susrećemo sa istim problemima, što je u isto vreme i naš zajednički imenitelj. U takvim okolnostima, jedne globalne nepravde, rege je tu kao jedan od najboljih lekova i on se uvek dobro razvijao u takvim okolnostima“, zaključio je Matić za kraj razgovora.


Ovim intervjuom i gostovanjem, Jovan Matić se nakon više od dve i po decenije ponovo predstavio Zagrebačkoj publici i obećao da će se potruditi da u toku 2019. godine svi ljubitelji kvalitetnog zvuka u Hrvatskoj imati priliku da Del Arno Band čuju uživo.

Ostale vesti

Sve vesti