11. jul 2022.

Burna Boy objavio šesti studijski album

Već deset godina Burna Boy je uzdanica nove afričke hip-hop scene. Ne samo da je svojim izrazom formirao nove trendove u afrobeat zvuku, Burna je svojom muzičkom eklektičnošću uspeo da se izdvoji i bude prepoznat kao jedan od najperspektivnijih repera u ovom trenutku.

(Autor fotografije: Elliot Hensford)

Koristeći svoje pravo ime (Damini Ebunoluwa Ogulu) u nazivu albuma „Love, Demini“, Burna je i na taj način istakao da je reč o intimnoj i veoma ličnoj ploči. Prema sopstvenim rečima Burna je kroz pesme sa ovog izdanja poslao pismo fanovima širom sveta. Svaka je inspirisana upečatljivim životnim iskustvima dok muzički Burnu Boya zatičemo u neobičnijem okruženju, sličnom ali bitno drugačijem od pesama sa Grammy nagrađenog prethodnika „Twice As Tall“.

Na šestom studijskom albumu „Love, Demini“ gostuju: Ed Sheeran, J Hus, Popcaan, Blxst, Kehlani, J. Balvin, Khalid, Victony i Ladysmith Black Mambazo. Globalnu popularnost afrobeata poslednjih desetak godina lagano preuzima afrobeats kao podžanr koji su mladi reperi, mahom iz Nigerije, afirmisali kombinujući tradicionalne ritmove sa dancehallom, R&B-jem, repom i hip-hopom. Samim tim „Love, Demini“ je vrlo upečatljiv predstavnik upravo tog pravca.

Izlazak albuma obeležila je pojava singla „For My Hand“ u kom gostuje najtraženiji pop autor današnjice – Ed Sheeran. Pesma je premijerno izvedena tokom Sheeranovog koncerta na stadionu Wembley, na kom je Burna Boy bio specijalan gost.

Ostale vesti

Sve vesti