25. avgust 2022.

Bowiev singl „Modern Love“ u novom ruhu

Parlophone Records sa ponosom najavljuje izdanje sa muzikom iz filma Bretta Morgena „Moonage Daydream“, koji je već dobio sjajne kritike a u bioskope stiže u septembru.

(Autor fotografije: Starman Productions LLC. The David Bowie Archive)

 

Ovo ostvarenje ističe kreativnost i genijalnost jednog od najuticajnijih umetnika u istoriji rokenrola. Nikada ranije viđeni snimci, nastupi i muzika smešteni u kaleidoskop Bowievih talenata, vode gledaoca kroz svojevrsno duhovno muzičko putovanje. Film je vođen naracijom Davida Bowiea i prvi je zvanično odobren film o umetniku.

Budući album sa muzikom iz ostvarenja „Moonage Daydream“ sadrži pesme iz Bouvijeve karijere, materijal koji do sada nije bio dostupan javnosti, specijalne mikseve pesama koji su pravljeni specijalno za film i ovo izdanje kao i Bowieve replike.

Poseban kuriozitet je snimak medlija „The Jean Genie/Love Me Do/The Jean Genie“ snimljenog uživo na poslednjem koncertu Ziggy Stardust 1973. godine, sa Jeffom Beckom na gitari. Tu je i rana verzija pesme „Quicksand“ kao i prethodno nikada objavljeno koncertno izvođenje pesme „Rock ’n’ Roll With Me“ iz 1974. godine.

Prva pesma koja predstvalja ovo filmsko ostvarenje kao i soundtrack je „Modern Love (Moonage Daydream Mix)“. Reč je o jednom od Bowievih najvećih hitova koji u ovoj verziji počinje izdvojenim klavirskim motivom na koji se nadovezuje refren sa prepoznatljivim pratećim višeglasjem na samom kraju.

Pesma „Modern Love (Moonage Daydream Mix)“ je objavljena kao digitalni singl 25. avgusta a video pogledajte na Bowievom zvaničnom YouTube kanalu.

 

Ostale vesti

Sve vesti