15. april 2022.

Bosque Sound Community

„Shambhala“ je treći studijski album džez sastava Bosque Sound Community iz Beograda čija je realizacija podržana sredstvima fonda „StayCreative – OstaniKreativan“ osnovanog od strane britanske diskografske kuće The state51 Conspiracy i kompanije Mascom.

(Autor fotografije: Milica Mijačević Carević)

 

Album je predstavlja novi zvuk benda, inovativan kako na domaćoj tako i inostranoj džez sceni. Od nastanka grupe, odnosno BSC projekta koji je osmislio Miloš Bosnić, njeni članovi su svesno izbegavali žanrovske kalupe. Džez je samo dobar izgovor za njihovu stilsku svestranost i unikatnost, zato što pomenuti muzički žanr trpi najviše i najšire shvatanje stila u muzici. Ta svestranost je primetna na novom albumu „Shambhala (Fantastic Jazz Suite)“ na kom su svirali: Miloš Bosnić, Dušan Petrović, Stevan Milijanović i Aleksa Milijanović i Aleksandar Radulović na perkusijama što je bitno uticalo na konačan zvuk.

Preporučujemo da izdanje, podeljeno na tri celine i šest numera, preslušavate u kompletu. Tokom snimanja bend je koristio različite simfonijske instrumente i bez ikakvih predrasuda se prepustio konačnom ishodu želeći da ga finalni proizvod iznenadi. Spisak učesnika na snimanju je poduži i čine ga uglavnom muzičari iz Beogradske filharmonije: Ivan Marjanović (klasične perkusije), Aleksandar Popović (kontrafagot), Mirjana Nešković (violine), Nebojša Pavlović (trube), Igor Ranković (tromboni), Miloš Budimirov (Tuba) i Miloš Branisavljević (vibrafon). Muške i ženske vokale za hor su otpevali Maja Bosnić i Marko Mitrović.     

„Tema je ciklus jednog duhovnog života, odnosno proces od naivnosti preko sudara sa sobom i svetom oko nas pa do duhovnog preobraženja i spoznaje sopstvenog mira. Tema je totalno univerzalna i vanvremenska, a Shambhala kao mitsko mesto je poslužilo kao metafora tog duhovnog stanja svake mileće osobe. Ideja nam je da budemo još produktivniji u budućnosti. Najvažnija nam je saradnja i atmosfera u ekipi koja je fenomenalna i inspirativna. Želimo da učimo i da i dalje istražujemo stilove, stvarajući naš autentični izraz. Nemamo predstavu šta ćemo raditi sledeće, ali će biti sigurno nešto mnogo dobro,“ izjavio je Miloš Bosnić frontmen benda.

 

Ostale vesti

Sve vesti