7. Oct 2020.

12. Festival srpske kulture u Istri kao omaž Dušku Radoviću

U Puli će od 8. do 10. oktobra biti održan 12. Festival srpske kulture u Istri, a deo programa će biti posvećen liku i delu velikog Duška Radovića.

 

Tradicionalni 12. Festival srpske kulture u Istri, koji organizuju Srpski kulturni centar u Istri, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pule i Parohija pulsko-perojska, biće održan u Srpskom kulturnom centru Pula. Značajan deo programa festivala posvećen je Dušku Radoviću, koji će publici biti predstavljen kao pisac, pesnik, aforističar, novinar, urednik dečjih emisija na radio i TV stanicama, urednik dečjih časopisa i TV serija.

Široj publici sa prostora bivše Jugoslavije najprepoznatljiviji je po emisiji „Beograde, dobro jutro“ koju je na radiju „Studio B“ vodio i uređivao od 1976. do 1983. godine. Aforizmi iz te emisije kasnije su objavljeni i kao istoimena knjiga u tri toma, čiji tiraži su i danas zavidni.

Mascom je, kao kuća koja administrira i štiti prava na delu ovog velikog autora, podržala festival kao njegov zvanični partner.

Omaž Dušku Radoviću na programu je festivala u petak 9. oktobra. Tom prilikom biće predstavljeno Radovićevo književno delo kao i dokumentarni film posvećen ovom piscu iz televizijskog serijala „Kvadratura kruga“.

 

Ostale vesti

Sve vesti