12. Maj 2017.

Saopštenje povodom emisije Ami G Show

Povodom izjava koje je Stefan Đurić 8. maja izneo u emisiji Ami G Show koju uređuje i vodi Ognjen Amidžić, izdavačka kuća Mascom saopštava da ne želi da doprinosi daljoj estradizaciji slučaja napada Stefana Đurića na Slobodana Loku Nešovića i da će se suzdržati od daljih komentara na očigledno neosnovane izjave osobe protiv koje je država već pokrenula krivični postupak povodom pomenutog napada.

Ipak, smatramo da je neshvatljivo i potpuno nedopustivo da jedna televizija sa nacionalnom pokrivenošću, i pored toga što je jedanaest svedoka pred nadležnima posvedočilo da je napad eskalirao u fizičko nasilje, daje prostor Stefanu Đuriću da tvrdi da tokom incidenta nije došlo do fizičkog napada.

Daljim konsekvencama samog napada na Slobodana Loku Nešovića će se baviti nadležne službe, a kompanija Mascom će protiv svakoga ko iznosi klevete usmerene na rušenje njenog poslovnog ugleda i protiv svakoga ko takve klevete širi u medijima zadovoljenje potražiti pred sudom.

Pored toga, Mascom će u narednom periodu posebne napore usmeriti na otvaranje javne debate na temu autorskog prava.

U tom cilju, naša kompanija će, u saradnji sa drugim velikim izdavačkim kućama, krajem maja organizovati panel na kojem će učestvovati predstavnici i autori različitih domaćih i stranih izdavača koji će javnosti približiti kompleksnu temu autorskog prava.